|
Articole: pag 22
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Sentimentul de furie reprezintă unul dintre sentimentele naturale, caracteristice oricărei persoane. Nu există nici un om care să nu fi încercat acest sentiment, şi... | Subiectul romanului Padurea spanzuratilor scris de Liviu Rebreanu-a patra parte In absenta acestui echilibru, substanta fiintei se pune sub semnul intrebarii. "Numai atunci cand exista un echilibru intre lumea lui cea mica dinlauntru si restul universului" se realizeaza... |
Salata de cartofi cu verdeturi din Oltenia II Ingrediente : Cartofi noi 1 kg, fasole verde 200 g, ridichi de lună 250 g, ceapă verde 2 leg, usturoi verde 1 leg, pătrunjel verde 1 legătură de mărar verde 1... | Structura imaginarului in operele scrise de Mihai Eminescu - a cincea parte Dar mitologia nihilismului se regaseste si in alte scrieri eminesciene (nu doar in acelea de tematica filosofica sau de reflectie teoretica abstracta). Nihilismul, ca produs al filosofiei... |
Salata de cartofi cu maioneza si smantana Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g maioneză, 100 g smantană, piper, sare, muştar. Mod de preparare: Se curăţă de coajă cartofii fierţi, se lasă să... | Ingrediente 100 g unt, 60 g făină, 30 g chimen, sare, 200-300 g crutoane de fran¬zelă, 3 L de supă de legume. Mod de preparare Intai se prepară o supă... |
Sucul obtinut prin presarea fructelor macerate Fructele curatate, spalate si scurse bine de apa, se aseaza la macerat intr-un vas descoperit, unde se lasa 3—4 zile, la temperatura de 20—22°C. Nu trebuie lasate... | Dezvoltarea intervenţiei de orientare şi sfat premarital capătă în epoca actuală o extensie tot mai mare, ea fiind nemijlocit legată de problemele „pfamung-ului... |
Supa de legume se prepară ca in reţeta "Supa limpede de legume", iar in loc de tăiţei, se adaugă arpacaş care se prepară in felul următor: se aleg 300 g arpacaş... | Pe adresa James Staford - Glasgow post-restant soseau destul de des plicuri ce purtau antetul unei cunoscute fabrici de produse farmaceutice. Le ridica destinatarul, doctor Karl Graves.... |
Sanhedrinul, curtea antica de justitie a evreilor Sanhedrinul a fost înalta curte de justiţie a evreilor, avand atributului civile şi religioase şi, cand era nevoie, funcţiona şi ca senat cu atribuţiuni politice... | Stimulentii farmacologici si naturali regasiti in alimentatia sportivului Încă din timpuri străvechi alimentaţia sportivilor era cu totul diferita de cea a omului de rand. Ba chiar se considera ca anumite alimente ar avea proprietăţi de... |
Standarde scolare provocatoare Atunci când există un adevărat parteneriat între şcoală, familie şi comunitate, profesorii reuşesc căi noi şi puternice de a îndrepta copiii către... | Spionajul german a avut primele începuturi de organizare mult mai înainte decat cel francez.Astfel, în 1836 exista la Coblentz o secţie specială, însărcinată... |
Salata de castraveti verzi cu usturoi Ingrediente : Castraveţi verzi 600 g, ulei 25 g, oţet 9° 20 ml, usturoi 10 g, sare. Mod de preparare : Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie... | Salata de heringi cu legume II Ingrediente: Heringi săraţi 500 g, cartofi 1 kg, ceapă 250 g, oţet 9° 40 ml, măsline 150 g, maioneză 500 g, piper, sare. Mod de preparare : Heringii se... |
Snitel de vaca natur, cu sos picant si smantana Ingrediente 600 g carne de vacă macră (pulpă), 100 g făină, 100 g untură, 100 g smantana, 1 lingură de muştar, piper pisat, sare, 1/2 lămaie. Mod... | Snitel de caprioara cu sos de smantana Ingrediente: Pulpă de căprioară 1 kg, ulei 125 g, ceapă 150 g, făină 75 g, bulion de tomate 50 g, boia de ardei dulce 5 g, smantană 400 g, verdeaţă 1 leg... |
Ingrediente Pentru 400 g sos: 300 ml lapte, 120 g zahar, 50 g cacao. Mod de preparare Se pune laptele la fiert, oprindu-se 2—3 linguri pentru dizolvat cacaua. Se... | Serban Huidu si Vesnicul Scandal Toata lumea stie de rivalitatea dintre Serban Huidu si Mircea Badea. Acestia doi si-au spus vorbe grele de-a lungul anilor si cand totul parea ca s-a linistit si ca cei doi s-au potoli... |
Ingrediente 2-3 galbenusuri de ou, 2-3 linguri de zahar, 200-300 ml lapte fierbinte, 1 lingurita de rom sau coniac. Mod de preparare Se freaca galbenusurile cu zaharul tos... | Sos de maioneza cu aspic - pentru glasat Ingrediente: Maioneză 300 g, aspic 150 g. Cum se prepara: Se topeşte aspicul la un foc domol, se ia de pe foc si se lasă să se răcească. Se amestecă cu... |
Ingrediente : Carne de porc 750 g, ulei 75 g, ceapă 600 g, bulion de tomate 50 g, usturoi 20 g, vin alb 50 ml, sare. Mod de preparare : Carnea de porc se taie cuburi mici... | Salata din cap si picioare de vitel cu sos vinegreta Ingrediente: Cap şi picioare de viţel, ceapă, morcov, ţelină, sare, piper şi sos vinegretă. Mod de preparare: Se curăţă capul (se scoate creierul)... |