|
Articole: pag 15
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente: 50 g unt, 60 g făină, 300 ml lapte sau apă, 100 g caşcaval sau branză uscată, 2- 3 gălbenuşuri, sare. Mod de preparare: Se topeşte untul, se adaugă... | Subiectul romanului Padurea spanzuratilor scris de Liviu Rebreanu-a treia parte „Dramele" lui Apostol Bologa tin, asadar, nu atat de presiunea exteriorului, cat de intelegerea imposibilitatii realizarii acelui echilibru definitoriu intre constiinta si imaginea... |
Ingrediente : Cartofi 1 kg, ceapă 200 g, oţet 9° 40 ml. ouă 4 buc, maioneză 350 g, muştar 20 g, piper, sare. Mod de preparare : Cartofii se fierb în coajă, se curăţă... | Subiectul operei Creanga de aur scrisa de Mihail Sadoveanu-a patra parte Despre viata infernala din Bizant relateaza romancierul, intr-o forma comprimata, si in penultimul capitol. Este reprodusa aici o scrisoare de la cuviosul Teodor de la manastirea Sakkoudion... |
Scurta Biografie despre David Schwimmer David Schwimmer (David Lawrence Schwimmer pe numele sau complet) s-a nascut la pe 12 octombrie 1966 in Astoria, Queens, New York. David a devenit extrem de popular in urma aparitiei... | Sosurile dulci se servesc la budinci sau se pot servi reci in cupe, la cesti, in pahare sau in compotiere, ca desert. Se pot servi si cu frisca batuta. |
— Talpa fierului de călcat pe care se lipeşte uneori amidonul de la rufele scrobite şi nu mai calcă bine, se curăţă dacă se freacă uşor cu praf de cretă, vin sau cu un... | Mod de preparare: Se aleg raci mai mari, se curăţă şi se frig pe jar. Cand sînt gata se pun într-un castron, iar peste ei se toarnă saramură (apă fiartă cu ardei iute şi... |
Sarbatoarea intre meditatie si petrecere Sarbatoarea nu este numai spirit, duh, ea este si organizare, structura si functionalitate. Sarbatoarea reprezinta o manifestare a sacrului, a sublimului, a Absolutului in lumea profana... | Sarmanul Dionis de Mihai Eminescu - Referat Prin continutul grav, avand in prim-plan dorinta de cunoastere a spatiului si timpului, precum si meditatii asupra relatiei dintre subiectiv si obiectiv, nuvela eminesciana deschide... |
Sarmanul Dionis de Mihai Eminescu - Comenatariu Proza lui Eminescu este mai redusa ca numar decit poezia dar ca si in poezie si in proza, Eminescu este un deschizator de drumuri. Eminescu este creatorul basmului cult prin Fat... | Este o staţiune permanentă din judeţul Bacău, situată pe versantul estic al Carpaţilor Răsăriteni, pe valea paraului Slănic, la o altitudine de 530 m. Clima este subalpină.... |
Egiptenii antici credeau ca scrisul era un dar de la zeul Thoth. "Hieroglifele"-cuvantul pe care il folosim pentru a descrie simbolurile antice egiptene, vine de fapt dintr-un cuvant... | Ne căsătorim de tineri, din dragoste şi plini de speranţe că basmele cu „fericiţi până la adânci batrâneţi” sunt valabile şi în cazul nostru. Totuşi, psihologii au... |
StarCraft BroodWar joc de peste 10 ani StarCraft BroodWar este un joc care se joaca de peste 10 ani si inca nu si-a pierdut "magia". Este un joc care intodeauna vor fi lucruri noi de aflat, intodeauna vei gasi un jucator... | Se aleg 6—8 flori de soc proaspete sau uscate. Se spala bine un borcan de 10 litri si se lasa sa se zvante. Cand borcanul este bine uscat, se aseaza florile, 1 kg zahar, un paharel... |
Scientologia, religia vedetelor Vedetele, atunci cand nu fac bani, cand nu se plimba cu iahturile, cand nu cheltuiesc milioane de dolari pe masini, case si bijuterii adera la noile religii la moda de la Hollywood.... | Sistemul tetarhic antic de conducere Frecventele schimbări de împăraţi, precum şi intensificarea atacurilor „barbarilor" i-au impus lui Diocletianus să caute o nouă formă de conducere, care să asigure unitatea... |
Ingrediente 1 ceasca smantana, 1 lingurita rasa de zahar, 1 lingurita otet de vin, 1 lingurita mustar, sare, piper, 1 bucata hrean. Mod de preparare Intr-un castron se toarna... | - Jean Bart: Datorii uitate'(datoria faţă de popor a celor ridicaţi din rândurile lui); - Spiridon Popescu: Moş Gheorghe la expoziţie, Rătăcirea din Stoborăni; - Elemente... |
Scrierile romanesti din timpul perioadei feudale - în perioada secolelor XIV-XVI, apoi în secolul XVII şi începutul sec. XVIII- lea s-a răspândit cultura în limba română - primul document păstrat în limba română datează... | Sarmale cu urda in foi de stevie Ingrediente: Urdă proaspătă 1,5 kg, orez 200 g, ceapă verde 2 leg, mărar verde 3 leg. foi de stevie 2 kg, unt 150 g, făina 30 g, lapte 200 ml. smantană 500 g, borş de putină... |
Ingrediente: Unt 50 g, făină 50 g, lapte 300 ml, supă de oase 100 ml, sare. Mod de preparare: Se încălzeşte untul şi laptele, se desface făina în supa de oase şi se toarnă... | Inainte de sarare, dupa dorinta, slanina poate fi frecata cu usturoi sau, in timpul asezarii bucatilor de slanina sarata in vas, intre bucatile de slanina se pot pune catei de usturoi... |