|
Articole: pag 20
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Stabilirea rezistentei la oboseala a metalelor O problemă foarte importantă pentru practică este aceea a aprecierii comportării la oboseală a organelor de maşini cu dimensiuni mai mari, pe baza rezultatelor încercărilor... | Ingrediente: Pentru 6 persoane: 100- 150 g făină, 80- 100 g unt, 500 ml lapte, sare. Mod de preparare: Sosul Bechamel se prepară la fel ca în reţeta Sos alb II cu deosebirea... |
Ingrediente 1-2 căpăţani varză, 200 g orez, 200 ml ulei sau untură, 50 g bulion, 200 g ceapă, cateva roşii, 200 g costiţă afumată sau proaspătă, piper, sare. Mod de... | Sonia Rykiel are o fiica ce ii calca pe urme Numele Rykiel le defineşte pe amandouă dar Sonia şi Nathalie sînt inconfun-dabile. Sînt mamă şi fiică şi, chiar dacă aşchia nu a sărit departe de trunchi nici în cazul... |
Ingrediente 6—7 gogosari, 6—7 ardei grasi, 1/2 kg morcovi, 1 kg gogonele verzi, 75—100 ml ulei, mustar, sare, piper, foi de dafin, zahar, ienibahar, 2—3 cepe. Mod de... | Strategii de interventie formativ-recuperatorie pentru cupluri Conform posibilităţilor sociologilor de investigaţie cazuistică şi diversităţii de probleme familiale proprii acestei cazuistici, s-a iniţiat şi practicat un model terapeutic... |
Ingrediente: 12 ardei graşi, 6- 8 roşii, 2- 3 linguri de ulei, 2 linguri de oţet, sare, piper. Mod de preparare: Ardeii se prepară ca în reţeta salata de ardei gras,... | Ingrediente : Cartofi 800 g, sfeclă roşie 300 g, gogoşari în oţet 100 g, castraveţi în oţet 200 g, conopidă murată 150 g, mazăre verde (conservă) 350 g, fasole verde... |
Ingrediente: Maioneză 500 g, ouă 3 buc, ceapă verde 100 g, tarhon 1 leg, muştar 35 g, piper, sare. Cum se prepara: Ceapa se toacă mărunt, se sărează, se lasă să stea... | Salata de varza murata cu cartofi Ingrediente: 1 kg varză, 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 ml ulei, oţet, sare, piper. Mod de preparare: Varza se taie în faşii subţiri sau în cuburi. Ceapa şi cartofii... |
Ingrediente: Varză de Bruxelles 1 kg, maioneză dietetică 350 g, oţet 9 grade 20 g, sare. Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzuliţele veştede, se fierbe în... | Adesea sunt folosite, pentru efectul lor diuretic şi alcalinizant, în unele tipuri chimice de litiază urinară. Ele se obţin prin presarea fructelor proaspete, bine coapte, cum... |
Slaba cultura sexuala determina esecul erotic in cuplu In cuplurile disfuncţionale studiate de noi, nivelul de experienţă şi cultură erotico-sexuală este semnificativ redus pentru majoritatea cazurilor (111 bărbaţi din 123 şi 123... | Sarmale cu carne de porc in foi de potbal Ingrediente : Crne de porc 500 g, costiţă afumată 100 g, ceapă 150 g, ulei 150 g, păsat 150 g, mărar 2 leg, potbal 3 kg, zer de lapte 1 l sau borş de putină 1 l, smantană... |
Sanziana Buruiana Este Frumoasa, Sexoasa si Licentiata Cine a zis ca frumusetea este biletul care iti garanteaza succesul, s-a inselat. Pentru a reusi in viata, e nevoie si de scoala, a zis nu demult blonda-filosoafa Sanziana Buruiana.... | Pe adresa James Staford - Glasgow post-restant soseau destul de des plicuri ce purtau antetul unei cunoscute fabrici de produse farmaceutice. Le ridica destinatarul, doctor Karl Graves.... |
Ingrediente: Maioneză 400 g, castraveţi muraţi 150 g, pătrunjel verde 1 leg, tarhon 1 leg, ceapă ion g. Cum se prepara: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii... | Substantele otravitoare s-au folosit din cele mai vechi timpuri Oamenii, găsindu-se în contact direct cu natura înconjurătoare, au început treptat, după cum era şi firesc,să-şi însuşească pentru nevoile proprii elemente din regnul vegetal... |
Semnificatia istorica a Scolii Ardelene - prefacerile social-economice şi politice au adus modificări în conştiinţa oamenilor, întărind concluzia apartenenţei tuturor românilor la acelaşi corp etnic, a originii... | Ingrediente: Pulpă de căprioară 1 kg, făină 100 g, ouă 3 buc, pesmet alb 100 g, ulei 125 g, piper, sare. Mod de preparare: După ce a fost marinată, pulpa de căprioară... |
Se aleg fructe bine coapte, sanatoase, se curata de codite si frunzulite si se aseaza intr-o sita sau strecuratoare. Se trec apoi repede sub un jet de apa si se lasa sa se scurga. Se... | Sistemul circular limfatic si circulatia arteriala SISTEMUL CIRCULAR LIMFATIC Capilarele limfatice confluează, dând naştere vaselor limfatice mai mari. Acestea însoţesc, de obicei, venele şi merg către diferitele grupe de... |
Ingrediente: Mustar, ulei, otet, sare, piper. Mod de preparare: Pentru 5- 6 porţii, se pun într-o farfurioară adancă 50 g muştar, se adaugă, picurand, 3 linguri de ulei... | Sarmanul Dionis de Mihai Eminescu Proza lui Eminescu este mai redusa ca numar decit poezia dar ca si in poezie si in proza, Eminescu este un deschizator de drumuri. Eminescu este creatorul basmului cult prin Fat... |