|
Articole: pag 20
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Salata de cartofi taraneasca II Ingrediente : Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, ardei graşi 200 g, roşii mici 400 g, ulei 50 g, oţet 9J 20 ml, sare. Mod de preparare : Cartofii se fierb în apă cu sare şi... | ![]() Ingrediente: Carne de vacă 1 kg, carne de porc 3 kg, usturoi 30 g, piper 4 g, sare, maţe de vită subţiri. Mod de preparare: Carnea de vită se trece de 2- 3 ori prin maşina... |
![]() Ingrediente 250 g zahar, 150 ml apa. Mod de preparare Zaharul se pune intr-o cratita smaltuita pe foc si se amesteca pana devine rumen la culoare, stingandu-se imediat cu apa... | ![]() Studiile toxicologice incipiente asupra arsenului Cu toate perfecţionările aduse mijloacelor de investigare au apărut numeroase dificultăţi ; unii autori au reproşat prea marea sensibilitate a metodei puse la punct de Marsh şi... |
![]() Primele sale începuturi le găsim în timpul marii revoluţii franceze. Un birou secret instalat la Ministerul de Război era însărcinat cu centralizarea informaţiilor. Pe timpul... | ![]() Strategii de interventie formativ-recuperatorie pentru cupluri Conform posibilităţilor sociologilor de investigaţie cazuistică şi diversităţii de probleme familiale proprii acestei cazuistici, s-a iniţiat şi practicat un model terapeutic... |
![]() Salata de varza murata cu cartofi Ingrediente: 1 kg varză, 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 ml ulei, oţet, sare, piper. Mod de preparare: Varza se taie în faşii subţiri sau în cuburi. Ceapa şi cartofii... | ![]() Ingrediente 800 g pulpa, 100 ml ulei, 50 g faina, sare. Mod de preparare Pentru snitele se foloseste carne macra din pulpa de porc, vitel sau manz. Se taie carnea in felii... |
![]() Ingrediente : Cartofi 800 g, sfeclă roşie 300 g, gogoşari în oţet 100 g, castraveţi în oţet 200 g, conopidă murată 150 g, mazăre verde (conservă) 350 g, fasole verde... | ![]() Semnificatia istorica a Scolii Ardelene - prefacerile social-economice şi politice au adus modificări în conştiinţa oamenilor, întărind concluzia apartenenţei tuturor românilor la acelaşi corp etnic, a originii... |
![]() Ingrediente: Varză de Bruxelles 1 kg, maioneză dietetică 350 g, oţet 9 grade 20 g, sare. Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzuliţele veştede, se fierbe în... | ![]() Sanziana Buruiana Este Frumoasa, Sexoasa si Licentiata Cine a zis ca frumusetea este biletul care iti garanteaza succesul, s-a inselat. Pentru a reusi in viata, e nevoie si de scoala, a zis nu demult blonda-filosoafa Sanziana Buruiana.... |
![]() Adesea sunt folosite, pentru efectul lor diuretic şi alcalinizant, în unele tipuri chimice de litiază urinară. Ele se obţin prin presarea fructelor proaspete, bine coapte, cum... | ![]() Sarmanul Dionis de Mihai Eminescu Proza lui Eminescu este mai redusa ca numar decit poezia dar ca si in poezie si in proza, Eminescu este un deschizator de drumuri. Eminescu este creatorul basmului cult prin Fat... |
![]() Stabilirea rezistentei la oboseala a metalelor O problemă foarte importantă pentru practică este aceea a aprecierii comportării la oboseală a organelor de maşini cu dimensiuni mai mari, pe baza rezultatelor încercărilor... | ![]() Slaba cultura sexuala determina esecul erotic in cuplu In cuplurile disfuncţionale studiate de noi, nivelul de experienţă şi cultură erotico-sexuală este semnificativ redus pentru majoritatea cazurilor (111 bărbaţi din 123 şi 123... |
![]() Ingrediente: Maioneză 400 g, castraveţi muraţi 150 g, pătrunjel verde 1 leg, tarhon 1 leg, ceapă ion g. Cum se prepara: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii... | ![]() Ingrediente: 12 ardei graşi, 6- 8 roşii, 2- 3 linguri de ulei, 2 linguri de oţet, sare, piper. Mod de preparare: Ardeii se prepară ca în reţeta salata de ardei gras,... |
![]() Se aleg fructe bine coapte, sanatoase, se curata de codite si frunzulite si se aseaza intr-o sita sau strecuratoare. Se trec apoi repede sub un jet de apa si se lasa sa se scurga. Se... | ![]() Ingrediente: Maioneză 500 g, ouă 3 buc, ceapă verde 100 g, tarhon 1 leg, muştar 35 g, piper, sare. Cum se prepara: Ceapa se toacă mărunt, se sărează, se lasă să stea... |
![]() Ingrediente 1-2 căpăţani varză, 200 g orez, 200 ml ulei sau untură, 50 g bulion, 200 g ceapă, cateva roşii, 200 g costiţă afumată sau proaspătă, piper, sare. Mod de... | ![]() Ingrediente 6—7 gogosari, 6—7 ardei grasi, 1/2 kg morcovi, 1 kg gogonele verzi, 75—100 ml ulei, mustar, sare, piper, foi de dafin, zahar, ienibahar, 2—3 cepe. Mod de... |
![]() Sarmale cu carne de porc in foi de potbal Ingrediente : Crne de porc 500 g, costiţă afumată 100 g, ceapă 150 g, ulei 150 g, păsat 150 g, mărar 2 leg, potbal 3 kg, zer de lapte 1 l sau borş de putină 1 l, smantană... | ![]() Sanatatea Lui Helmuth Duckadam Helmuth Duckadam, singurul portar din lume care a intrat in Cartea Recordurilor a renuntat la cariera sa la varsta de numai 27 de ani, atunci cand era in plina glorie. La vremea respectiva... |