FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 912
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se remediaza o usa cazuta din balama

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se remediaza o usa cazuta din balama

 Q:   Intreaba despre Cum se remediaza o usa cazuta din balama       
Cum se remediaza o usa cazuta din balama Căderea uşii din balama pe pardoseală şi poticnirea ei de tocul uşii se datoreaza desprinderii balamalei, fie că montarea ei nu a fost suficient de rigidă, fie că s-a folosit o balama de dimensiune necorespunzătoare faţă de greutatea uşii.

In primul caz se procedează la consolidarea fixării balamalei prin încastrarea aripilor în lemn. în acest scop se demontează complet uşa din balamale, se scot şuruburile de fixare a aripilor, apoi se trasează cu creionul conturul aripii pe lemn, după care, cu ajutorul unei dălţi de lemn, se execută locaşul aripii, astfel ca adancimea lui să fie cel putin egala cu grosimea balamalei. Se introduce aripa balamalei în locaşul practicat şi se fixează cu şuruburi de lungime mai mare cu 5 pană la 10 mm faţă de cele ante rioare, după care uşa se remontează în balamale, verificandu-se buna funcţionare a ei.

în al doilea caz se procedează la înlocuirea balamalei, cu o alta nouă, de o dimensiune mai mare, corespunzătoare greutăţii uşii , curăţindu-se prin răzuire vopseaua veche aplicată pe zona de fixare şi demontandu-se aripa de balama defectă cu ajutorul şurubelniţei. Apoi se obturează găurile de şuruburi cu cepuri de lemn încleiate, după care cu un ferăstrău de mană se taie capetele rămase în afară, pană la nivelul pervazului uşii şi se nivelează cu o daltă de lemn, pană la nivelul fundului locaşului de aripă de balama .

După aceste operaţii de pregătire, se amplasează noua aripă, astfel ca axul balamalei să aibă aceeaşi poziţie de cuplare cu cel anterior, după care se trasează conturul nou al aripii. Cu dalta de lemn se lărgeşte locaşul de încastrare, după noul trasaj şi apoi se execută găurile de şuruburi, cu o maşină electrică de găurit, pentru a se evita spargerea lemnului la introducerea directă a şuruburilor, după care cu o şurubelniţă se fixează prin şuruburi noua aripă de balama .
în final se montează uşa în balamale şi se verifică funcţionarea uşii, iar în caz de nevoie se fac ajustările necesare.

sursa imaginii http://www.interiordoors.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :