FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 13,877
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele

- Haina de piele se poate spala la masina de spalat? by doina

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele

 Q:        
Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele Hainele si accesoriile din piele sunt foarte cautate datorita calitatii lor sporite. Cu toate acestea , ele au nevoie de o atentie deosebita din partea noastra. Obiectele din piele : haine, poşete, pantofi, mănuşi, nu se lasă cu praf şi noroi pe ele, se şterg şi se curăţă imediat.

Nu se usucă niciodată lingă sursă de căldură (sobă, calorifer) care scorojeşte şi întăreşte pielea.

Pentru a evita întărirea, pielea se unge cu substanţe grase aplicate în strat subţire ca : ulei de ricin, untură de peşte etc, apoi cu cremă. Haina de piele (uscată) se unge cu glicerina. Ziua următoare, se şterge cu o carpa moale şi se lustruieşte cu ceară specială. Procedand astfel, hainele î şi recapătă supleţea şi moliciunea.

Luciul obiectelor din piele se menţine dacă se freacă cu o carpa muiată în albuş de ou, bătut uşor. Pielea intoarsa trebuie curatata chimic, profesional. Este un material extrem de sensibil, care se pateaza foarte usor. Se recomanda curetire chimica a hainelor, pantalonilor sau fustelor din piele intoarsa.

Hainele de antilopă ca şi încălţămintea sau mănuşile, purtate multă vreme, prind luciu şi capătă un aspect mai puţin frumos. Acest inconvenient poate fi rezolvat chiar acasa, fara mari eforturi. Aveti nevoie doar de cateva lucruri pentru a va duce misiunea la capat: guma de sters de calitate (obisnuita, pentru creioane); perie speciala pentru pielea intoarsa (are firele foarte tari); carpa umeda si otet de vin alb. Se utilizeaza guma pentru a sterge usor petele cu grija, pentru a nu strica materialul. Perie pielea cu peria speciala le poti achizitiona din magazinele de incaltaminte sau de haine de piele. Toarna putin otet pe carpa umezita, freaca petele cu aceasta carpa, apoi lasa sa se usuce. S-ar putea ca mirosul de otet sa persiste cateva zile dupa curatare. Pentru reîmprospătarea porţiunilor lucioase se pot folosi următoarele procedee :

— se freacă cu o perie moale, care se înmoaie într-o soluţie preparată din o linguriţă bicarbonat de sodiu la un pahar cu lapte

— se şterge cu o gumă de cerneală ; se perie cu o periuţă de sarmă, se freacă uşor cu glaspapir mărunt.

Vara, hainele de piele se păstrează pe umeraş, într-un loc uscat, întunecos şi dacă este posibil răcoros.

Pielea colorată a genţilor sau pantofilor se curăţă cu o carpa înmuiată în lapte, apoi se lustruieşte cu o carpa moale şi se aplică apoi un strat subţire de ceară albă.

Sub nicio forma nu trebuie sa bagati la masina de spalat hainele sau accesoriile din piele intoarsa. Va trebui sa te adresezi unei curatorii chimice. Uitandu-se pe eticheta de intretinere si doar vazand haina, cei care lucreaza acolo iti vor putea spune daca haina mai poate fi salvata - intre noi fie vorba, ma indoiesc! Nu trebuie insa sa va faceti mari sperante prea mari. Pielea intoarsa este extrem de delicata si sensibila, iar atingerea cu apa o pateaza si o intareste.


Mănuşile se curăţă după ce mai întai s-au tras pe mană. Se freacă cu un burete înmuiat în lapte dulce (rece) şi săpun pană se curăţă .murdăria. Se întinde bine în toate direcţiile şi se pudrează cu talc. Mănuşile din piele albă se curăţă frecandu-le cu pudră de talc. Se păstrează în pungi spre a nu se păta de celelalte obiecte.
încălţămintea din piele se curăţă imediat ce s-a scos de pe picior. Dacă s-a udat de ploaie se şterge cu o carpa uscată pe ambele părţi, Iată şi interior şi se pune la uscat. Introducand în pantof tubul unui aspirator şi lăsand să se ventileze aerul, uscarea se face în 10-15 minute. Pentru ca talpa încălţămintei să dureze mai mult timp, este bine să se ungă înainte de purtat cu petrol (pentru încălţămintea mai -groasă) sau cu esenţă de terebentină (pentru cea fină).

Incălţămintea, după ce a fost bine curăţată de praf şi noroi trebuie dată la 4-5 zile cu cremă care se întinde bine.

Pantofii de culori deschise se curăţă cu un tampon muiat în lapte crud, apoi se lustruiesc cu cremă albă şi cu o carpa moale.

Pantofii de lac negru se curăţă cu albuş de ou bătut spumă. Luciul se dă cu o carpa curată. La fel se curăţă şi pantofii de piele albă.

Incălţămintea albă cu feţe de panză nu se spală ci se curăţă cu o perie aspră pentru a îndepărta praful, iar dacă sunt pete acestea se scot cu benzină. Se prepară o pastă din praf de cretă şi soluţie de săpun care se aplică pe pantof cu ajutorul unei periuţe. Cand se usucă, se scutură şi se freacă cu o perie moale.
Pentru vară, încălţămintea de lac se înfăşoară în hartie, iar feţele vor fi date cu un strat subţire de lanolină.

Incălţămintea se păstrează întotdeauna pe calapoade. Dacă nu sunt calapoade suficiente în casă se introduc în pantof vată, carpe sau hartie.
Incălţămintea de cauciuc se spală cu apă rece, se usucă şi se lustruieşte cu o bucată de postav. Căptuşeala de panză din interior se perie şi se scutură de praf.
Obiectele de cauciuc nu se curăţă cu benzină sau gaz. Se vor feri de uleiul de maşină, de motorină.

O manta de ploaie cauciucată se curăţă frecand-o cu un burete înmuiat în soluţie de praf de săpun. Se spală apoi murdăria sub un duş de apă caldă. Se şterge cu o carpa uscată şi se aşează pe umeraş la zvantat. Mantalele de cauciuc nu se pun la naftalină.

sursa imaginii freeschoolclipart.com


Tag-uri: carpa, vopsea, antilopa



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 27 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :