FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,521
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei

 Q:   Intreaba despre Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei       
Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei La ferestrele echipate cu oblon rulant, după o anumită perioadă de timp de folosire, chinga cu ajutorul căreia se face ridicarea şi coborarea ruloului, se uzează sau ajunge pană în situaţia de a se rupe complet, fiind, astfel, necesar înlocuirea ei cu o nouă chingă de aceeaşi lăţime şi grosime.

O fereastră cu oblonul rulant cuprinde, deasupra ei, cutia ruloului, în care este montată pe două lagăre fusul de înfăşurarea ruloului, prin intermediul unei chingi, a unui scripete şi a unui dispozitiv de strangere şi derulare a chingii.
Diapozitivul de strangere a chingii cuprinde casetă metalică, în interiorul căreia este montat un arc în spirală, un capăt al acestuia fiind fixat pe axul casetei , iar celălalt capăt pe peretele cilindric mobil al casetei. Caseta metalică se roteşte in jurul axului fixat pe un suport metalic, pe care este montată şi placa ornament prevăzută cu o piesă de ghidare şi blocare a chingii. Caseta împreună cu suportul metalic se introduc în locaşul prevăzut în perete, alăturat de fereastră, şi fixate cu cele două şuruburi, prin placa ornament.

Pentru determinarea lungimii necesare de chingă la montare, în vederea procurării ei din comerţ, ca primă soluţie şi cea mai practică, se măsoară lungimea chingii uzate, după ce a fost scoasă de pe fusul ruloului şi din dispozitivul de strangere, iar în cazul lipsei acestei chingi se măsoară distanţa dintre fusul ruloului şi dispozitivul de strangere, care se amplifică cu 2,5 ori.
După demontarea capacului cutiei ruloului se face o verificare a stării elementelor ce formează oblonul rulant şi după ce se curăţă de praf şi alte impurităţi, se poate trece la înlocuirea chingii uzate.

Se aduce oblonul rulant în poziţia complet ridicată şi se blochează cu o pană de lemn, ca să nu se deruleze în timpul lucrului ; apoi, se scoate dispozitivul de strangere din locaşul său, ca să se înfăşoare chinga pe partea cilindrică a casetei. In acest scop, se face o strangere iniţială a arcului spiral, prin 2—3 rotiri ale casetei, după care se prinde unul din capetele chingii pe casetă prin şurubul de fixare existent pe partea cilindrică a casetei. Se înfăşoară strans, cu multă atenţie chinga pe conturul casetei, trecand succesiv celălalt capăt prin interiorul suportului, pană cand chinga rămane liberă pe o lungime cu puţin mai mică decat distanţa dintre fusul ruloului şi dispozitivul da strangere.

Capătul rămas liber al chingii se trece printre rolele piesei de ghidare şi blocare ale dispozitivului, apoi se trece prin piesa de ghidare montată pe capacul cutiei ruloului, avind grijă ca să nu se răsucească chinga în timpul acestei operaţii, după care se trece la fixarea capătului chingii pe scripete, prin înfăşurarea pe fusul de lemn cu două şuruburi de fixare după ce în prealabil s-a făcut una sau două înfăşurări ale chingii pe fusul ruloului .

Se introduce dispozitivul de strangere în locaşul lui şi se fixează placa de ornament, prin cele două şuruburi.
In final, se scoate pana de blocare a ruloului şi cu ajutorul chingii se lasă în jos ruloul, prin derularea lui de pe fus. în timpul coborarij ruloului, datorită greutăţii lui, chinga este trasă in sus şi odată cu aceasta se produce strangerea arcului din casetă, iar în timpul ridicării ruloului, chinga fiind trasă cu mana pentru ca să se înfăşoare ruloul, se produce o slăbire a arcului spiral, dispozitivul îndeplinind în această situaţie rolul de strangere şi înfăşurare a chingii pe partea cilindrică a casetei.

După ce se face ungerea lagărelor de susţinerea ruloului şi după prinderea capacului cutiei ruloului, oblonul rulant poate fi dat în folosinţă.

sursa imaginii http://img.hgtv.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :