FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,288
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Remedierea usii de mobila cu balamaua desprinsa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Remedierea usii de mobila cu balamaua desprinsa

 Q:   Intreaba despre Remedierea usii de mobila cu balamaua desprinsa       
Cunoscandu-se cauzele care generează defectele la obiectele de mobilă este necesar ca să se cunoască şi modul de remedierea defectelor.
Defectele cele mai frecvente sunt localizate la unele părţi componente ale mobilei, cum sunt uşi, sertare, care nu funcţionează corect, la elemente de mobilă cum sunt suporţi sau picioare de scaun ori de masă, care s-au rupt ori au suferit alte deteriorări, la subansamble de mobilă la care uu slăbit îmbinările, precum şi cele localizate pe suprafeţele finisate ale mobilei sub formă de aschiere, jupuituri, înfundături, adancituri, umflături sau cu placajul găurit ori spart şi altele.

La deschiderea sau închiderea uşii de la un obiect de mobilă se constată uneori că nu mai funcţionează corect, datorită slăbirii fixări i balamalei pe uşă sau datorită suportului pe care este fixată balamaua.

în momentul cand se constată funcţionarea defectuoasă a uşii se verifică, în primul rand, montarea balamalei şi în cazul în care ea este slăbită datorită şuruburilor de fixare se procedează la strangerea lor pană la refuz, cu ajutorul şurubelniţei, sau se înlocuiesc cu alte şuruburi cu o lungime mai mare, pentru a se asigura o fixare mai rigidă a balamalei pe uşă.
In situaţia în care slăbirea fixării balamalei se datoreşte deteriorării suportului pe care se montează balamaua, se procedează la remontarea ei, care se execută în mod diferit cand uşa este din lemn masiv şi cand este din plăci aglomerate.

CUM SE REMONTEAZĂ O BALAMA PE O UŞĂ DIN LEMN MASIV.
în cazul cand uşa mobilei este executată din lemn masiv , se demontează complet uşa, deşurubînd toate şuruburile de fixare ale balamalelor , apoi cu ajutorul unei şurubelniţe se face o deschidere uşoară a crăpăturii suportului balamalei, pentru a se introduce, cit mai bine, adezivul în interiorul crăpăturii pe toată lungimea lui . Cu ajutorul unor cadre cu şuruburi de strangere şi a unor. plăci de lemn, se strang bine cele două părţi desprinse ale suportului de lemn , după care se introduc cepuri de lemn tare în fostele găuri de şuruburi prin lovituri uşoare de ciocan de lemn, pentru o bună fixare a lor .
Se lasă timpul necesar de uscare a adezivului introdus odată cu cepurile din lemn, apoi se taie capetele rămase în afară, cu un ferăstrău de mină, cat mai aproape de suprafaţa suportului , după care se scot cadrele cu şuruburile de strangere, impreună cu'plăcile de lemn şi se execută, cu ajutorul unei maşini electrice de găurit, găurile pentru introducerea şuruburilor de fixarea balamalei pe suport .

CUM SE REMONTEAZĂ O BALAMA PE O UŞĂ DIN PLĂCI AGLOMERATE, în carul in care uşa mobilei este executată din plăci aglomerate , remontarea balamalei este mai pretenţioasă, deoarece fixarea ei prin şuruburi se face, cu dificultate, mai ales cand balamaua este plasată pe cantul panoului. La unele obiecte de mobilă, în special cele de bucătărie, balamalele pot să se desprindă complet, iar şuruburile să fie scoase în afară pe toată lungimea lor, antrenlnd cu ele materialul în care a fost înglobat, sub formă de pulbere .
In această situaţie, pentru remontarea balamalei trebuie să se ţină seama de 3 factori: dimensiunea şuruburilor de fixare a balamalei, grosimea uşii din plăci aglomerate şi gravitatea deteriorării materialului suport al balamalei.

Dacă fixarea balamalei s-a făcut cu şuruburi mici şi dacă balamaua nu este solicitată la efort mare, remontarea ei se va face cu ajutorul unei răşini epoxidice. în acest scop, se scot şuruburile de fixare ale balamalei, se răzuiesc găurile de şuruburi, se îndepărtează praful do aglomerat, după care se introduce In găuri pasta de lipit din răşină epoxidică. Fără a se aştepta ca să se usuce răşina, se remontează balamaua, prin introducerea completă a şuruburilor în găurile de fixare, lăsînd sâ se usuce şî să se întărească bine pasta de lipit, după care uşa poate fi dată tn folosinţă. Această remontare este destul de rigidă, ait elimină posibilitatea de demontare a balamalei, deoarece şuruburile nu mai pot fi deşurubate, fiind lipite in răşina epoxidică.
Dacă balamaua este solicitată la un efort mare şi la mişcări dese şi repetate, iar dacă grosimea uşii din plăci aglomerate este suficient de mare, se va lărgi locaşul şuruburilor cu o maşină electrică de găurit, la un diametru de 2—3 ori mai mare decat cel anterior . în care se vor introduce cepuri de lemn, împreună cu pasta de lipit (clei). Apoi, se lasă timp suficient pentru ca să se usuce şi să se întărească cleiul, după care se poate trece la remontarea balamalei prin introducerea şuruburilor de fixare incepurile de lemn

In locul cepurilor de lemn se pot folosi dibluri din material plastic care se introduc forţat în găurile lărgite, împreună cu pasta de lipit , după care se fixează balamaua in dibluri, prin şuruburi desemn . Această remontare, în afară de faptul că este destul de rigidă, dar permite demontarea balamalei la nevoie, deoarece şurubul de fixare încrustează filetul în materialul plastic.
Dacă placa de aglomerat, pe care a fost montată balamaua, este grav avariată şi dacă grosimea plăcii nu este suficient de groasă pentru a permite lărgirea găurilor, remontarea balamalei se va face pe un suport din lemn masiv montat pe cantul plăcii din aglomerat .

în acest scop, cu ajutorul unui ferăstrău de mană se face decuparea părţii deteriorate a plăcii de aglomerat, sub formă de trapez şi în aceleaşi dimensiuni ale formei geometrice se execută suportul din lemn tare, care se fixează prin lipire cu adeziv pe locul pregătit în acest scop, după care se remontează balamaua prin şuruburile de fixare, care pătrund numai în suportul din lemn masiv, evitandu-se placa din aglomerat.

O altă soluţie pentru remontarea balamalei constă din înlocuirea părţii deteriorate din placa de aglomerat, cu o şipcă din lemn masiv, denumit şi laţ. Cu ajutorul ferăstrăului de mană sa taie pe toată înălţimea uşii placa de aglomerat pe o lăţime de 2 —3 cm, care va fi înlocuită cu o şipcă din lemn de aceeaşi grosime şi lăţime cu cea îndepărtată, fixarea făcandu-se prin lipire cu adeziv sau prin cuie bătute pe cantul uşii.

In final, se aplică pe cele două feţe ale uşii din placa de aglomerat, cite o foaie subţire de placaj, care să corespundă cu finisajul mobilei .
După aceste operaţii, pentru remontarea balamalei se taie locaşul ei pe cantul laţului de lemn şi apoi se fixează balamaua prin şuruburile de fixare pe laţ, remontarea fiind superioară celei în placa de aglomerat.


sursa imaginii http://ecx.images-amazon.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :