FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 397
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Veninul de albine este bun pentru sanatatea noastra

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Veninul de albine este bun pentru sanatatea noastra

 Q:   Intreaba despre Veninul de albine este bun pentru sanatatea noastra       
Veninul de albine este bun pentru sanatatea noastra Veninul de albine este tot un produs biologic propriu al albinei, dar principiile active pe care le conţine nu sunt transmise de plante. Componentele veninului (apamina, melitina, cîte zece grupuri de fosfolipaze şi hialuronidaze) acţionează pe de o parte ca inhibitoare ale sistemului nervos, iar pe de altă parte ca stimulente ale inimii şi ale glandelor cortico-suprarenale. Prin stimularea producerii de cortizon, veninul de albine acţionează — după cum se ştie — in tratarea afecţiunilor reumatismale, mai cu seamă în artrite.

Administrarea direct sau pe cale parenterală (injecţii), singur sau în asociere cu corticoizi, veninul de albine este recunoscut şi utilizat astăzi ca un factor activ în tratarea acestor afecţiuni, mai ales prin combinarea mai multor metod e sau tehnici curative (hormonoterapie, electroterapie şi apiterapie), practicate în numeroase ţări.

Veninul de albine, care în prezent poate fi recoltat şi comercializat sub diferite forme de prezentare farmaceutică, este cunoscut pentru efectele curative în bolile reumatismale.

Cercetări recente au determinat prezenţa unor compuşi (hialuronidaze, fosfataza A, metionine, cistine, sărurile minerale etc.) şi au elucidat unele din mecanismele necunoscute. Efectele terapeutice ale veninului de albine sunt puse în relaţie fie cu acţiunea directă a acestei substanţe, fie indirect, prin declanşarea unor reacţii ale organismului, cu mobilizarea mijloacelor de apărare specifice.

Şi în cazul veninului de albine s-a trecut la aplicarea terapeutică, plecându-se de la faptul de observaţie că la apicultori manifestările reumatice nu sunt tot atât de grave şi de frecvente ca la populaţia cu alte profesii şi îndeletniciri.

Sunt preconizate şi utilizate mai multe procedee de tratament:

a) direct prin înţepăturile albinelor;

b) prin injecţii intrademice cu soluţii sterile pe bază de venin de albine;

c) prin ionizarea apitoxinei într-un circuit de curenţi galvanici sau prin ultrasonoforeză;

d) prin aplicaţii locale şi masaje manuale cu unguente pe bază de venin de albine; inhalaţii şi chiar administrarea sublinguală;

e) prin microinjectare pe punctele de acupunctura (apiterapia acupuncturală).

Veninul de albine în slujba sănătăţii este cunoscut tot de pe vremea culturii egiptene şi a fost utilizat continuu pâna în zilele noastre în cazurile de reumatism In primul rând, dar şi în alte afecţiuni (ca de exemplu în cazul tulburărilor circulatorii). Sunt cunoscute pâna în prezent 7 componente care conferă veninului virtuţi active, care îl fac apt pentru utilizări terapeutice. Tratamentul modern al reumatismului inflamator este aplicat în multe cazuri concomitent cu administrarea de cortizon, hormon corticosuprarenal.

Albina practică această terapie de milenii, cunoscându-se faptul că veninul acesteia induce secretarea cortizonului. Veninul nu are aşadar numai acţiune locală, ci intervine chiar în procesele care au loc în interiorul organismului, prin favorizarea acestei secreţii hormonale, in special de AGTH. Prin aplicarea nemijlocită a albinei de-a lungul circuitelor şi locurilor dureroase şi — în ultimii ani — prin soluţii în injecţii şi aplicarea de unguente cu venin, apiterapia vine în ajutorul omului şi în cazul bolilor reumatismale prin utilizarea şi în acest mod a forţelor naturii în slujba sănătăţii sale.

Paulina Postchinkowa (Bulgaria) a preconizat metoda administrării veninului de albine prin electroforeză, sub piele, în ţesuturile din jurul articulaţiilor afectate de artroză. Pornind de la bazele teoretice de aplicare a veninului de albine în medicină, s-a sintetizat astfel activitatea biologică ridicată a veninului de albine şi acţiunea complexă pe care o exercită asupra organismului:

— blochează sistemul nervos prin sinapsele periferice şi centrale; creşte activitatea funcţională a sistemului hipofizo-suprarenal; este antiaritmic şi cardiostimulant; este hipotensiv şi dilatator al vaselor cerebrale, îndeosebi cele de la baza creierului; dezvoltă diferite reflexe protectoare; scad inflamaţia şi senzaţia de durere; protejează contra iradierii radioactive; ameliorează microcirculaţia; scade coagulabilitatea sângelui prin creşterea activităţii fibrinolitice a sângelui şi este imunologic activ.

sursa imaginii leslieland.com


Tag-uri: albine, sanatate, natural, polenCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :