FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 255
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sfaturi pentru pastrarea sanatatii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Sfaturi pentru pastrarea sanatatii

 Q:   Intreaba despre Sfaturi pentru pastrarea sanatatii       
Sfaturi pentru pastrarea sanatatii Cand suntem foarte obosite, după efort intens sau activitate prelungită, ne vom unge uşor palmele cu ulei de lavandă şi ne vom fricţiona tamplele, ceafa, trupul, dar fără să adăugăm alcool. Uleiul va fi la temperaturii pielii. Se va vedea efectul imediat.

Cand avem emoţii prea mari sau traume psihice, ne vom fricţiona tamplele, ceafa, trupul, cu un amestec de ulei de benzoes şi scorţişoară la temperatura pielii.
Pentru durerile sinusurilor frontale, ganglionilor din spatele urechii, ori maxilarelor se vor face uşoare frecţii cu un amestec de ulei de rosmaritn şi de geranium (muşcată).

În caz de sinuzită o reţetă din bătrani sfătuieşte să se aplice mămăliga caldă (dar nu foarte fierbinte ca să ardă pielea) pe nas şi în regiunea sinusurilor, grăbi nd astfel eliminarea infecţiei.

Dacă ochii s-au umflat din cauza pilosului sau guturaiului, se face o infuzie de muşeţel, de albăstrele, de pătlagină, de soc sau de hasmaţuchi si se aplică comprese călduţe, care se vor schimba de cateva ori.

De asemenea, se rade un măr acrişor care se pune între două lifoane şi ne aplică pe arcade şi pe pleoape. Ochii se vor dezumfla, se vor face mai limpezi şi mai strălucitori şi starea noastră se va ameliora.

Persoanele care au o sensibilitate la rinichi, vor evita să poarte tocuri prea înalte, încălţăminte stramtă, sau prea largă, se vor feri de frig, de băi ieri, ce le pot cauza nefrite, dureri puternice de rinichi. In anotimpul umed for fi bine îmbrăcate, cu mijlocul bine încins. Vor evita statul în ploaie, ceaţă sau viscol, nu vor purta greutăţi şi nu vor face abuz de sare.

Ceaţa este cu mult mai periculoasă decat ploaia, mai ales la oraşe si în regiunile industriale, fiindcă menţine o pătură de vapori îmbibată de luni şi de gaze toxice, de reziduuri, praf şi microbi, strat care nu permite oxigenarea atmosferică. Ea intoxică şi facilitează, prin umezeală, atacul microbilor, care reuşesc mai uşor pe un organism debil sau insuficient apărat de o îmbrăcăminte necălduroasă şi neigienică. Impermeabilele nu păstrează un strat de aer între ele şi corp. Ele nu absorb transpiraţia şi nu ajută la evaporarea ei.
De aceea, pe un astfel de timp vom purta haine călduroase si ne vom hrăni cu alimente consistente, bogate în calorii.

În caz că am răcit vom face băi calde la picioare (nu fierbinţi), gargară (cand avem dureri în gat, nasul înfundat, guturai şi tuşim) pană ce solicităm sfatul medicului. Folosim astfel o medicaţie naturală care nu poale avea efect negativ.
Vom bea ceaiuri fierbinţi de tei, vom face gargară cu muşeţel şi nalbă (calmează iritaţille de pe mucoasele din gat).

Cand avem dureri osoase sau de mijloc se pun cataplasme cu muştar si ceapă coaptă.

În cazul unei diaree uşoare se va bea ceai de mentă neîndulcit, sau o linguriţă de ceai rusesc mestecat bine în gură şi înghiţit.

În cazul infecţiilor uşoare, (picior, mană) se infăşoară rana, după ce a fost dezinfectată, cu o frunză de pătlagină curată.


Tag-uri: boli, tratament, ingrijireCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :