FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 239
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Plantele verzi ornamentale

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Plantele verzi ornamentale

 Q:   Intreaba despre Plantele verzi ornamentale       
Plantele verzi ornamentale sunt de obicei aduse din ţările calde şi aclimatizate ia noi. Ele au nevoie de lumină, pentru a respira şi a se hrăni, absorbind bioxidul de carbon din aer şi eliminand oxigenul, fapt care ajută la împrospătarea aerului din apartament. Fără lumină suficientă cresc fragile, alungite, nu înfloresc şi nici nu fac seminţe, nefiind fecundate.
Iarna se ţin, în sere, birouri, camere de locuit, verande închise cu geamuri, pivniţe cu lumină naturală. în general, au nevoie de o temperatură de cel puţin +3 - +7°C.
La mutatul florilor, fie pentru iarnă sau pentru anotimpul cald, se va tine seama de intensitatea luminii, ocrotindu-le şi filtrand-o cand aceasta este prea puternică.
Cand sunt ţinute afară se va avea în vedere un loc mai umbri t, sub streasine, terase, la umbra pomilor. în general, vom avea grijă să aibă cat mai multa lumină în timpul iernii.
Atunci cand planta nu primeşte pe toate laturile lumină, in fiecare săptamana trebuie s-o întoarcem cu partea umbrită spre lumină.
Cea mai potrivită şi mai naturală hrană a plantelor verzi este apa de ploaie care este bogată în bioxid de carbon, azot etc. Aceasta udă şi frunzele care se „îmbăiază" şi reţin astfel elementele de sinteză necesare transformarii hranei şi nu mai transpiră atat de repede. De asemenea, este bună şi apa de rau.
Cand le udăm cu apă curentă de la robinet (potabilă), trebuie să avem grija sa nu le şocăm. Pentru aceasta apa va fi pregătită cu cateva ore înainte, spre a se încălzi la temperatura mediului ambiant, Orificiul de scurgere al vasului in sare sunt plantate nu trebuie să fie înfundat, pentru a nu putrezi
Plantele verzi ornamentale se ţin în vase mari, de lemn sau de pămant, au nevoie de apă, după natura lor şi, pentru o bună dezolare, vor avea o lumină dozată şi li se vor pulveriza frunzele cu apă, pentru a contracara evaporarea mare a apei din frunze.
Cand pămantul nu mai este bun, se va schimba, vom tăia rădăcinile de prisos. Pămantul de flori trebuie să fie combinat din cateva feluri de sol. în compoziţia lui intră pămant provenit din putrezirea frunzelor, pămant de grădină,nisip etc, in cantităţi adecvate.


Tag-uri: ghiveci, plante, pamantCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :