FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 378
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O buna relatie doctor-pacient poate duce la ameliorarea mai rapida a bolii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

O buna relatie doctor-pacient poate duce la ameliorarea mai rapida a bolii

 Q:   Intreaba despre O buna relatie doctor-pacient poate duce la ameliorarea mai rapida a bolii       
O buna relatie doctor-pacient poate duce la ameliorarea mai rapida a bolii Un bun control al bolilor cardiovasculare se obţin printr-un contact permanent între medicul curant şi bolnav. Acesta se realizează prin examene periodice care permit depistarea la timp a unor modificări ce sugerează o schimbare a cursului bolii şi care pot fi recunoscute de medic în absenţa unor simptome supărătoare sau noi. Astfel, o creştere bruscă în greutate poate preceda retenţia de apă şi sare cunoscută ca edem.

O modificare a frecvenţei bătăilor cardiace sau a tensiunii arteriale permite ajustarea la timp a medicaţiei cu menţinerea unei bune stări a pacientului. Din aceste motive este necesar ca bolnavul să participe la această urmărire periodică prin prezentarea sa la medicul curant la intervalele de timp stabilite, chiar dacă nu acuză nici un fel de suferinţă. Pacientul este de asemeni interesat să fie urmărit de acelaşi medic, care poate să-şi dea mai bine seama de modificările survenite pe fondul suferinţei sale, decat dacă se prezintă de fiecare dată la medici diferiţi. Bolnavul care aşteaptă însă totul de la medic şi medicament, fără să-şi impună nici o restricţie, care-şi neglijează controlul periodic, care solicită asistenţa medicală numai cand ,,îl doare ceva", are în general o evoluţie mai serioasă, prezintă adesea cardiopatii neglijate care reduc capacitatea funcţională şi scurtează viaţa.

Considerăm, contrar unor păreri mai vechi, ca bolnavul de inimă este în general avantajat dacă este informat despre boala sa. Pacientul care are o înţelegere a bolii sale este mai dispus să coopereze in vederea controlului, să accepte restricţiile şi sacrificiile care i se impun, decat un bolnav care nu stie nimic despre boala pe care o are. Dacă tanărul cu reumatism cardiac sau părinţii săi sunt instruiţi in sensul că boala reumatismală este cauzată de o infecţie cu streptococ, microb sensibil la penicilină, situat in gît, în faringe şi amigdale, ei vor fi dispuşi de a face profilaxia cronică cu penicilină care elimină în general riscul infecţiei. Aceste măsuri sunt menite să împiedice recidiva reumatismului şi agravarea leziunii cardiace.

Este tot atat de util ca pacientul să fie informat despre efectele medicamentelor care i se prescriu ca si a rostului unor restricţii alimentare. Dacă hipertensivul ştie că sarea este un factor important in creşterea valorilor tensionale, el va accepta mult mai uşor un astfel de regim decat dacă acesta îi este impus fără explicaţii.
La toate aceste principii trebuie să se asocieze increderea reciprocă între bolnav şi medic, respectiv încrederea pacientului că medicul are capacitatea profesională de a-l rezolva optim, că prescripţiile sale sunt făcute în folosul pacientului în baza Unei cunoaşteri a bolii şi a stadiului actual al tratamentului; pe de altă parte medicul trebuie să aiba incredere că bolnavul respectă indicaţiile date si cooperează activ pentru menţinerea funcţiei cardiace.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boalaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 05 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :