FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 915
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Notiuni despre infarctul miocardic

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Notiuni despre infarctul miocardic

 Q:   Intreaba despre Notiuni despre infarctul miocardic       
Notiuni despre infarctul miocardic Infarctul miocardic este o ocluzie coronariana, partiala sau totala, care se insoteste de o leziune (necroza), mai mult sau mai putin intinsa, in muschiul inimii.

Infarctul cardiac reprezinta stadiul cel mai avansat al bolii coronariene (coronarita) si gravitatea lui depinde de localizarea si intinderea leziunii in miocard.

Inceputul bolii este brusc, mai des in repaus, dupa o masa copioasa sau in somn si se manifesta prin durere caracteristica in dreptul inimii, radiind in diverse directii: furca pieptului, gat, umar, membrul superior stang, sau bilateral in ambele brate.

Intensitatea durerii este extraordinara, nu cedeaza la nitroglicerina repetata si fara interventia unui opiaceu se poate prelungi mai mult de 24 de ore. In aceasta perioada apar de regula si alte semne care pr ecizeaza diagnosticul:
scaderea tensiunii arteriale, febra, puls accelerat si neregulat, dispnee, greata si varsaturi, iar uneori soc.

Unele analize de laborator intaresc si mai mult aceasta supozitie inca din primele ore ale infarctului, inainte chiar ca electrocardiograma sa se modifice. Aceasta din urma se repeta pe tot parcursul bolii, pentru a putea urmari evolutia ei.

Repausul absolut si obligatoriu la pat va trebui sa fie instituit din primele minute, in felul acesta se permite inimii sa faca fata la un efort redus, se asigura o buna cicatrizare a muschiului necrozat si o evolutie a bolii fara complicatii.

Acest repaus la pat va fi pastrat cel putin 20-25 de zile, iar in formele complicate, si 45 de zile.

Tratamentul medicamentos urmareste combaterea durerii (morfina), impiedicarea extinderii zonei de infarct prin anticoagalante (heparina).


Tag-uri: infarct, ocluzie coronariana, necroza



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 13 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :