FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,006
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre De ce trebuie sa tina cont un bolnav tratat cu tonicardiace

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

De ce trebuie sa tina cont un bolnav tratat cu tonicardiace

 Q:   Intreaba despre De ce trebuie sa tina cont un bolnav tratat cu tonicardiace       
De ce trebuie sa tina cont un bolnav tratat cu tonicardiace Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte un bolnav tratat cu tonicardiace, pentru a avea un beneficiu maxim de pe urma acestui medicament ?

- Tratamentul cu tonicardiace se face numai la indicaţia medicului. Este strict interzis ca aceste medicamente să fie luate de bolnav din proprie iniţiativă pe considerentul că „fac bine la inimă". Bolile de inimă sunt numeroase, iar în unele din ele tonicardiacele nu sunt indicate, putând produce accidente grave. De asemenea preparatul, doza şi ritmul de administrare nu pot fi stabilite decat de medic.

- Tratamentul cu tonicardiace se face la majoritatea pacienţilor permanent, toată viaţa. Ritmul administrării este zilnic, sau cu 1-3 zile de pauză pe săptămană. Obiceiul, din păcate destul de frecvent, de a întrerupe tratamentul la ameliorarea simptomelor este dăunător şi duce la agravarea bolii. Unii bolnavi obişnuiesc să facă tratament cu tonicardiace cand se simt mai rău şi să-l întrerupă cand se ameliorează. Şi această practică este greşită şi are efecte defavorabile. Bolnavii de inimă cărei urmează un tratament tonicardiac trebuie să ştie ca la început se administrează o doză care impregnează muşchiul inimii cu medicament. Această doză determină efectul terapeutic şi ameliorarea bolii. Pentru menţinerea acestui rezultat este necesară administrarea permanentă a unei doze egale cu cea care se pierde zilnic. Cunoscand aceste date este uşor de înţeles de ce tratamentele ocazionale sau întreruperea tratamentului fără recomandarea medicului constituie practici greşite.

- Doza de medicament tonicardiac necesară bolnavilor are variaţii individuale mari. Din acest motiv doza şi ritmul administrării nu pot fi stabilite decat de către medic.

- Diversele preparate tonicardiace, deşi au acţiune asemănătoare, diferă în ce priveşte unele efecte, toleranţă şi conţinut de substanţă pe tabletă. Din acest motiv nu este permis ca pacientul să-şi schimbe preparatul fără avizul medicului.

- Bolnavii trebuie să cunoască semnele amintite mai sus, care arată apariţia unor efecte toxice ale tratamentului tonicardiac. Pericolul toxicităţii digitalice este mai mare după diureze abundente produse de diuretice. Pierderea concomitentă de potasiu explică acest efect care poate fi prevenit sau corectat prin administrare de potasiu. La apariţia semnelor de supradozaj digitalic prezentarea imediată la medic este obligatorie.

Controlul periodic la intervalele de timp indicate de medic este obligatoriu pentru bolnavii trataţi cronic cu tonicardiace, chiar dacă se simt bine. Acest control este necesar pentru eventuale ajustări ale tratamentului (preparat, doză), nevoia de digitalice putandu-se modifica în timp.

Cu condiţia respectării regulilor amintite, medicaţia tonicardiacă are efecte deosebit de bune la pacienţii suferinzi de insuficienţă cardiacă şi unele tulburări de ritm şi constituie una dintre cele mai preţioase arme în tratamentul bolilor de inimă.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 08 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :