FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 249
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Modul de administrare in cura interna a apelor minerale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Modul de administrare in cura interna a apelor minerale

 Q:   Intreaba despre Modul de administrare in cura interna a apelor minerale       
Modul de administrare in cura interna a apelor minerale Cura internă cu ape minerale este în cel mai înalt grad eficientă dacă se efectuează în staţiunea balneară, deoarece aici, pe langă calităţile fizico-chimice ale apei, băută direct de la izvor, se asociază tratamentului şi efectului curativ al plimbării, peisajului, odihnei cu toate implicaţiile lor psiho-afective pozitive.
Numai în condiţii speciale apa va fi administrată bolnavului la pat, în sanatoriul de cură.

Apa minerală îmbuteliată şi transportată este utilă în condiţii extra-balneare, la bolnavii ce nu pot părăsi domiciliul sau locul de muncă. Cura hidro-minerală cu ape îmbuteliate şi transportate se poate repeta de 2—3 ori pe an sau poate continua cura începută în staţiunea balneară.
Cantitatea zilnică de apă minerală ingerată e ste variabilă, în general, ea netrebuind să depăşească, în mililitri, echivalentul calculat la greutatea bolnavului (în kg) multiplicat cu 10.

Cura se începe cu doze reduse (50 ml), crescute apoi, treptat, în funcţie de toleranţa bolnavului.în curele de diu-reză, cantitatea de apă minerală ingerată poate atinge 2000 —2500 ml/zi, repartizată în doze egale, pe parcursul celor 24 de ore.

Apa se bea în general cu înghiţituri mici şi relaxat. O atenţie deosebită trebuie acordată, din acest punct de vedere, bolnavilor cu rezecţii gastrice şi anastomoze gastro-intestinale, cărora li se recomandă doze mici şi repetate, ritmul de administrare a dozelor fiind prescris în funcţie de acţiunea care se tratează.
Raportul prizei de apă faţă de ritmul alimentar trebuie respectat, deoarece apa ingerată pe stomacul gol părăseşte mai repede stomacul şi se resoarbe mai rapid. Dacă se urmăreşte un contact mai prelungit al apei cu mucoasa gastrică, atunci ingestia se face imediat înainte de masă. De obice., se prescriu trei doze pe zi: dimineaţa la sculare, cu una sauţ două ore înainte de masa de pranz şi apoi înainte de masa di seară.

Dacă însă se urmăreşte drenarea vezicii biliare, apa poate fi prescrisă în două reprize înainte de masă: prima cu 60—90 minute înainte de masă, pentru umplerea colecistului cu bilă şi a doua doză cu 30 minute înainte de masă, pentru evacuarea colecistului în timpul mesei.

Poziţia corpului în cursul ingestiei apei minerale are un rol important în anumite cazuri. Dacă nu sunt indicaţii speciale, cura se face în cursul unor plimbări de-a lungul aleilor spre izvoare.

Bolnavilor cu ptoze gastrice sau rezecţii gastrice şi bolnavilor cu hepatită cronică li se recomandă însă poziţia culcată în timpul ingestiei de apă minerală. Efectul diuretic devine superior dacă bolnavul stă culcat sau face „cură de şezlong".
Temperatura apei minerale este, de obicei, rece la sursă, bandu-se ca atare; dacă însă bolnavul are tendinţa la spasme gastro-intestinale sau la colică biliară, apa trebuie uşor încălzită (într-un vas cu apă caldă).
Apa minerală rece are efect diuretic superior şi produce totodată reflexe gastro-intestinale utile în tratamentul consti-paţiei obişnuite. O cură internă hidro-minerală durează în medie 18-21 zile.


Tag-uri: geografie, ape, minerale, reliefCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :