FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,472
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre ulcerul gastric sau duodenal

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre ulcerul gastric sau duodenal

 Q:   Intreaba despre Despre ulcerul gastric sau duodenal       
Despre ulcerul gastric sau duodenal Ulcerul gastric sau duodenal este o boala a adultilor, intre 20 si 50 de ani.

S-a constatat ca aproape 10% din intreaga populatie a globului sufera de aceasta boala. Pintre cauzele bolii mentionam abaterile dietetice indelungate, surmenajul, tensiunea psihica, inflamatiile locale, infectiile nazo-faringiene, factorii endocrini.

Aceste conditii duc la o crestere a secretiei gastrice de acid clorhidric si pepsina, cu scaderea secretiei de mucus capabil sa apere mucoasa gastro-duodenala impotriva iritatiilor. Boala ulceroasa, in forma ei obisnuita, se manifesta cu unele simptome destul de caracteristice pentru a putea fi usor recunoscuta.

Durerea pe stomacul gol, foamea dureroasa, durerea tarzie la 2-4 ore dupa masa si durerea in timpul noptii, linistirea durerii prin administrarea de medicamente alcaline, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sunt caracteristice pentru aceasta boala.

Alt semn timpuriu al bolii ulceroase este periodicitatea, adica gruparea durerilor si a celorlalte manifestari ale bolii, ca: arsuri, ragaieli, regurgitatii acide, constipatie, pe o perioada de mai multe zile sau saptamani, primavara sau toamna. Aceste perioade dureroase sunt separate de perioade cand bolnavul nu acuza nici o suferinta, indiferent de regimul alimentar.

De multe ori insa simptomele unui ulcer nu sunt atat de clare. Se mai recurge la examene complementare, ca de pilda analiza chimismului gastric. La examenul radiologic, ulcerul apare sub forma unei nise.

Acest aspect este dat de patrunderea substantei de contrast (bariul) in interiorul ulceratiei. Alteori se constata semne indirecte care traduc suferinta organului intr-o anumita portiune; aceste semne sunt mai greu de interpretat.

Evolutia bolii este cronica; perioadele de liniste se pot prelungi ani de zile, uneori pana la vindecare. Alteori insa se pot ivi complicatii: perforatie, stenoza sau hemoragii ulceroase, care constituie indicatii riguroase pentru interventia chirurgicala.

Tratamentul bolii ulceroase necomplicate are o recomandare profilactica privind respectarea unei igiene alimentare si crutarea sistemului nervos; mese la ore regulate, evitarea alimentelor iritante, viata ordonata in asa fel ca perioadele de munca sa alterneze cu odihna, crearea unui mediu de viata si de munca adecvat, alaturi de ore rezervate relaxarii (lecturi, spectacole, sport, plimbari in aer liber).

Tratamentul consta in repaus la pat, cel putin trei saptamani si regim alimentar.

Regimul cuprinde si el cateva reguli: se dau alimente usor tolerate de stomac si se evita alimentele iritante, cele care impun un efort de faramitare din partea stomacului sau care stimuleaza secretia lui acida, ca de pilda : grasimi prajite, condimente, legume si fructe crude, supe si extracte de carne, rantasuri, alcool.

Cu privire la tratamentul medicamentos, care cuprinde sute de preparate, cele mai eficace s-au dovedit: alcalinele, nu insa singure, ci asociate in formule speciale (Calmogastrin, Pangastrin), pansamentele gastrice (bismut si caolin), antispasticele (Papaverina, Scobutil).

Tratamentul hidromineral este foarte util, mai ales prin scoaterea bolnavului din mediul de viata obisnuit, repaus si regim dietetic.

Statiunile de cura indicate sunt Slanic si Sangeorz.


Tag-uri: ulcer, adulti, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :