FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,185
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre aciditatea gastrica

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre aciditatea gastrica

 Q:   Intreaba despre Despre aciditatea gastrica       
Despre aciditatea gastrica Examenul aciditatii gastrice da informatii pentru studiul functiilor de secretie si de motilitate ale stomacului. Recoltarea sucului gastric se face prin tubaj cu ajutorul unei sonde de cauciuc (Einhorn), sterilizata prin fierbere inainte de a fi folosita si introdusa prin gura si esofag pana in stomac.

Se extrage continutul stomacului, fie pe nemancate, fie la 25 de minute dupa o excitatie a secretiei provocata de un asa-zis „pranz de proba" (300 ml solutie de alcool 5%) sau de o injectie subcutanata de histamina si apoi la fiecare 15 minute.

Se cauta sa se aspire de fiecare data tot continutul stomacal, se masoara cantitatea, se observa aspectul si se dozeaza acidul clorhidric liber (normal 0,50—1 g la mie), adica acidul clorhidric liber, plus acidul clorhidric legat de substantele proteice din stomac si plus acizii organici (normal 1,90 —2 g la mie).

Hiperaciditatea, hipoaciditatea, inaciditatea si achilia (lipsa oricarei secretii gastrice) nu reprezinta boli de sine statatoare, ci un element important pentru stabilirea unui diagnostic.

Astfel, hiperaciditatea denota o hipersecretie a mucoasei gastrice si caracterizeaza ulcerul duodenal si piloric (69—70%). Este ceva mai rar intalnita in ulcerul de stomac. Hipoaciditatea in schimb este caracteristica pentru cancerul gastric si unele gastrite.

Inaciditatea care se poate insoti uneori de un deficit total si de pepsina (achilie) si care se cere verificata prin proba cu histamina, este frecvent intalnita in cancerul gastric (60%) si anemia pernicioasa.

Mai poate fi observata in gastritele cronice, dispepsii secundare, colecistita, inemii.


Tag-uri: aciditate gastrica, inaciditate, achilie



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :