FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,023
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pune in stare de functiune un cremon

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pune in stare de functiune un cremon

 Q:   Intreaba despre Cum se pune in stare de functiune un cremon       
Cum se pune in stare de functiune un cremon Cremonul are rolul de blocarea închiderii ferestrei, care se realizează prin rotirea minerului ce comandă printr-un dispozitiv cu cremalieră, deplasarea tijelor şi pătrunderea lor în scoabele fixate pe tocul sau glaful ferestrei, zăvorand-o.

Uneori, cremonul funcţionează cu dificultate, tijele deplasandu-se cu greutate prin culisele intermediare sau nepătrunzand în scoabele de zăvorarea ferestrei. In această situaţie este necesar să se procedeze la ajustarea închiderii corecte a cremonului.

Mai întai se face o verificare a funcţionării cremonului in gol, prin deschiderea ferestrei şi apoi se mane vrează cu o jumătate de tură minerul cremonului.
In cazul în care se constată că ma nevrarea se face cu greutate sau in complet, aceasta se poate datora unui exce s de vopsea uscată, care împiedică deplasarea tijei prin culisele interme diare, precum şi pătrunderea în scoabn inferioară şi cea superioară . Cu ajutorul unui şpaclu sau cu un varf de cuţit şi apoi cu o coală de şmirghel se curăţă tija pe toată lungimea ei, pentru a îndepărta excesul de vopsea sau alte corpuri străine.

In situaţia în care, după această operaţie de curăţire se constată că deplasarea tijei continuă să se facă cu greutate, înseamnă că alinierea tijei prin culisele intermediare este defectuoasă, datorită deformării cercevelelor din lemn, care provoacă o frecare între tijă şi culisă .
In această situaţie, remedierea constă din desfacerea şuruburilor de fixare a culiselor şi aşezarea la baza lor a unor cale metalice sau din carton, care să împiedice frecarea cu tija cremonului, după care se strang şuruburile de fixare a culiselor.

Pentru buna funcţionare a cremonului se recomandă :
-ca periodic, să se cureţe scoaba inferioară de depunerile de murdărie şi alte impurităţi, care împiedică pătrunderea tijei la închiderea şi blocarea ferestrei;
-să se introducă prin partea superioară a casetei cremonului, cateva picături de ulei, pentru ungerea interioară a dispozitivului cu cremalieră, asigurandu-se prin aceasta o bună şi îndelungată funcţionare a cremonului.

sursa imaginii http://dailyhomerenotips.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :