FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 881
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum isi ingrijeste femeia corpul in timpul sarcinii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum isi ingrijeste femeia corpul in timpul sarcinii

 Q:   Intreaba despre Cum isi ingrijeste femeia corpul in timpul sarcinii       
Pielea trebuie îngrijită în mod deosebit în timpul sarcinii, pentru a uşura îndeplinirea funcţiilor acestui important organ.

Băile călduţe, cât mai dese, dar scurte, sunt absolut necesare în timpul sarcinii, deoarece gravida transpiră mult. In ultimele două luni se preferă duşurile călduţe. Băile prea reci sau prea fierbinţi pot declanşa contracţii uterine. Se recomandă ca săpunul obişnuit să fie înlocuit cu un săpun neiritant, cum este săpunul de bărbierit sau săpunul special pentru copii. Masajul cu un prosop aspru după baie activează circulaţia şi măreşte supleţea pielii. Ungerea pielii cu diverse creme este inutilă, adesea chiar periculoasă, favorizând apariţ ia infecţiilor.

Îngrijirea sinilor are drept scop pregătirea acestora în vederea alăptării. Din a doua jumătate a sarcinii, sânii se masează zilnic câteva minute cu un prosop aspru, iar seara regiunea mamelonară se unge cu o cremă cu lanolină. Dacă mameloanele nu sunt bine dezvoltate sau sunt înfundate, ele se masează uşor între degete. Deoarece sânii se dezvoltă mult în timpul sarcinii, este bine să fie susţinuţi într-un sutien nu prea strimt.

Igiena organelor genitale trebuie să se bucure de un plus de atenţie. în timpul sarcinii are loc în mod obişnuit o creştere a secreţiilor vaginale, care de cele mai multe ori nu are nici o semnificaţie patologică. Totuşi, prin abundenţa lor, ele pot irita organele genitale. Toaleta externă cu apă călduţă şi săpun, de două-trei ori pe zi şi după fiecare scaun, previne aceste neajunsuri. Spălaturile vaginale sunt strict interzise fără avizul medicului, deoarece pot declanşa contracţii uterine. Femeile care transpiră mai mult se pot pudra cu talc pe faţa internă a coapselor şi în regiunea din jurul organelor genitale externe, pentru a evita iritaţiile.

Contactul sexual este permis în timpul sarcinii, dar trebuie rărit şi cu din ce în ce mai multe menajamente. In ultimele două luni raporturile sexuale sunt riscante, deoarece pot declanşa naşterea.

Pentru îngrijirea dinţilor, gravida se va prezenta periodic la controlul stomatologic, cu scopul de a descoperi şi trata din pripă cariile ivite.

îmbrăcămintea gravidei, ca să fie igienică, trebuie să se conformeze anumitor norme: să fie comodă, ca să nu împiedice circulaţia sângelui şi adaptată la anotimp. Rochia sac este cea mai indicată; ea trebuie să se sprijine pe umeri şi să nu fie strânsă cu cordon în talie. Ciorapii vor fi prinşi de o centură abdominală, nu de jartiere, care favorizează apariţia varicelor. Rufăria de corp va fi schimbată mai des, deoarece transpiraţia este mai abundentă în timpul sarcinii. Femeile obişnuite să poarte tocuri înalte vor purta tocuri ceva mai joase şi mai groase, pentru a avea mai multă stabilitatea în mers.

Centura de sarcină special confecţionată nu este necesară decât din luna a VIl-a, când muşchii relaxaţi ai abdomenului nu mai pot susţine uterul cu eficacitate.


Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: piele, sex, haineCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :