Statistics:
Visits: 1,267 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ce trebuie sa contina regimurile care favorizeaza scaderea grasimilor din sange
Q: | Intreaba despre Ce trebuie sa contina regimurile care favorizeaza scaderea grasimilor din sange |
Un regim care să favorizeze scăderea grăsimilor din sange trebuie alcătuit după următoarele principii :
- un aport caloric corespunzător greutăţii, varstei şi activităţii fizice. La indivizii cu hiperlipidemii este necesară o reducere cu 10% a caloriilor din alimentaţie chiar dacă greutatea este normala. Excesul ponderal trebuie prevenit sau, cand există, corectat. Acest lucru trebuie bine înţeles de catre bolnavi, deoarece nerespectarea şi continuarea unui aport caloric exagerat determină menţinerea hiperlipidemiei şi hipercolesterolerniei chiar dacă alimentele bogate în grăsimi şi colesterol au fost restrânse.
Reducerea consumului de grăsimi la 1 g pe kg greutate corporală şi pe zi. Această cantitate corespunde la un aport de 60-80 g grăsimi pe zi. La pacienţi cu exces de greutate, cantitatea de grăsimi trebuie redusă corespunzător. Pe lingă reducerea cantitativă trebuie avută în vedere şi calitatea grăsimilor din alimentaţie. Astfel, regimu trebuie să conţină 75% grăsimi vegetale şi nunra 25% grăsimi animale.
Grăsimile animale au un conţinut bogat în colesterol şi în acizi graşi saturaţi, care sunt mai greu arşi în organism. Grăsimile vegetale (uleiul de floarea-soarelui, de porumb, de soia, margarina) conţin acizi graşi polinesatura care favorizează arderea şi menţinerea solubilă acizilor graşi saturaţi. Totuşi, grăsimile animale n se elimină complet din alimentaţie pentru că asi gură aportul vitaminelor liposolubile.
Glucidele trebuie de asemenea restranse la 35-40% din caloriile necesare. Glucidele conceni trate şi cele rafinate (bomboane, dulceţuri, şerbeturi, zahărul etc.) vor fi evitate deoarece favorizea sinteza colesterolului. Glucidele necesare vor asigurate din cereale, legume şi din fructe.
Completarea raţiei calorice se face cu proteine care prin restricţiile de lipide şi glucide vor asigura restul de 25-30 % din calorii.
-Medicaţia antiaterogenă şi hipolipemiantal (care scad grăsimile din sange) nu scuteşte pacientul de respectarea regulilor dietetice amintita mai sus. Este greşită concepţia după care un trata, ment cu astfel de medicamente (clofibrat etc.) permite scăderea grăsimilor din sange în condiţiile unei diete libere.
- un aport caloric corespunzător greutăţii, varstei şi activităţii fizice. La indivizii cu hiperlipidemii este necesară o reducere cu 10% a caloriilor din alimentaţie chiar dacă greutatea este normala. Excesul ponderal trebuie prevenit sau, cand există, corectat. Acest lucru trebuie bine înţeles de catre bolnavi, deoarece nerespectarea şi continuarea unui aport caloric exagerat determină menţinerea hiperlipidemiei şi hipercolesterolerniei chiar dacă alimentele bogate în grăsimi şi colesterol au fost restrânse.
Reducerea consumului de grăsimi la 1 g pe kg greutate corporală şi pe zi. Această cantitate corespunde la un aport de 60-80 g grăsimi pe zi. La pacienţi cu exces de greutate, cantitatea de grăsimi trebuie redusă corespunzător. Pe lingă reducerea cantitativă trebuie avută în vedere şi calitatea grăsimilor din alimentaţie. Astfel, regimu trebuie să conţină 75% grăsimi vegetale şi nunra 25% grăsimi animale.
Grăsimile animale au un conţinut bogat în colesterol şi în acizi graşi saturaţi, care sunt mai greu arşi în organism. Grăsimile vegetale (uleiul de floarea-soarelui, de porumb, de soia, margarina) conţin acizi graşi polinesatura care favorizează arderea şi menţinerea solubilă acizilor graşi saturaţi. Totuşi, grăsimile animale n se elimină complet din alimentaţie pentru că asi gură aportul vitaminelor liposolubile.
Glucidele trebuie de asemenea restranse la 35-40% din caloriile necesare. Glucidele conceni trate şi cele rafinate (bomboane, dulceţuri, şerbeturi, zahărul etc.) vor fi evitate deoarece favorizea sinteza colesterolului. Glucidele necesare vor asigurate din cereale, legume şi din fructe.
Completarea raţiei calorice se face cu proteine care prin restricţiile de lipide şi glucide vor asigura restul de 25-30 % din calorii.
-Medicaţia antiaterogenă şi hipolipemiantal (care scad grăsimile din sange) nu scuteşte pacientul de respectarea regulilor dietetice amintita mai sus. Este greşită concepţia după care un trata, ment cu astfel de medicamente (clofibrat etc.) permite scăderea grăsimilor din sange în condiţiile unei diete libere.
Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 05 October '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :