FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,808
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este urocultura

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este urocultura

 Q:   Intreaba despre Ce este urocultura       
Ce este urocultura Urocultura este o analiza bacteriologica de punere in evidenta a unor eventuali microbi in urina, in diferite boli infectioase ale aparatului urinar (cistita - infectii ale vezicii urinare; nefrita - infectie a rinichilor) sau ale intregului organism (febra tifoida).

Recoltarea urinii de la barbat se face de obicei fara sonda, dupa toaleta glandului cu apa si sapun, iar de la femeie, cu sonda sterila, dupa o toaleta minutioasa locala.

Urina se recolteaza in recipiente sterile (eprubete sau baloane de sticla) si se trimite fara intarziere laboratorului de specialitate. Aici urina se cultiva pe medii speciale la o temperatura constanta, favorabila dezvoltarii microorganismelor (37°), dupa o prealabila centrifugare pentru concentrarea microbilor intr-un volum mai mic de urina.

Da ca pe mediile insamantate nu se dezvolta colonii de microbi, urocultura este sterila, cauza bolii trebuind sa fie cautata in alta parte. In cazul in care urocultura este pozitiva, adica urina contine microbi, laboratorul determina felul acestor microbi si stabileste prin antibiograma sensibilitatea lor la antibiotice.

Pe baza acestor rezultate, medicul efectueaza tratamentul cu antibioticele cele mai active, putand cere efectuarea mai multor uroculturi pentru urmarirea eficientei tratamentului aplicat, pana la sterilizarea urinii. Deoarece regiunile de recoltare a urinii sunt in mod obisnuit foarte populate cu microbi, in special la femeie, multe uroculturi pot aparea fals-pozitive, caz in care este necesara o numarare a germenilor pe ml de cultura (urocultura cantitativa).

In acest caz, insamantarea urinii la laborator se face fara centrifugare prealabila si, prin numararea coloniilor crescute, se determina daca urocultura trebuie considerata negativa (pana la un anumit numar de microbi pe ml) sau pozitiva (de la anumite cifre in sus, limitele fiind stabilite prin date statistice si mai ales in functie de intensitatea caracterelor manifeste ale bolii pacientului.

Microbii mai des intalniti in uroculturi sunt colibacilii si proteusul.


Tag-uri: urocultura, analiza bacteriologica, microbiCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 01 May '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :