FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 894
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este codeina

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este codeina

 Q:   Intreaba despre Ce este codeina       
Ce este codeina Codeina este un derivat din alcaloidul morfina, cu actiune predominanta de calmare a tusei, prin influentarea centrului sau nervos.

Rareste respiratia si calmeaza in cazurile unor boli pulmonare. Fiind toxica, nu se administreaza absolut de loc la copiii sub un an si este bine sa fie evitata la copii intre 1 si 3 ini.

Trebuie stiut insa ca preparatele care contin codeina (Codenal, Tusacalmin, Tusoform) nu se administreaza decat la tusea iritativa de la inceputul bronsitelor, la tusea tuberculosilor sau a cardiacilor, la tusea convulsiva nu pentru multe zile si nu in doze care sa suprime tusea, ci numai sa o modereze.

Aceasta pentru ca secretiile (mucus, puroi cu microbi) nu mai pot fi eliminate la timp daca se suprima tusea si, ramanand in caile respiratorii, pot agrava boala. De aceea, Tusoformul, Tusacalminul au in compozitia lor si substante usor dezinfectante si care subtiaza (fluidifica) secretia, ajutand la eliminarea ei (benzoat de sodiu, gudron, acetat de amoniu).

Astfel, preparatele cu codeina nu vindeca boala care se insoteste de tuse, pentru aceasta fiind nevoie de tratamente complexe (antibiotice, expectorante, sedative, analeptice cardiovasculare, vitamine).


Tag-uri: codeina, morfina, alcaloidCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :