FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,919
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este asepsia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este asepsia

 Q:   Intreaba despre Ce este asepsia       
Ce este asepsia Asepsia este metoda de prevenire a infectarii plagilor prin sterilizarea tuturor materialelor si obiectelor care vin in contact cu plaga (instrumente, comprese, mainile chirurgului).

Primii care au aratat posibilitatile de infectare a plagilor sau a bolnavilor chirurgicali prin contagiune directa au fost medicul maghiar Ignat Semmelweis si chirurgul rus I. N. Pirogov.

Louis Pasteur, prin descoperirea microbilor, a adus dovada sigura a infectiei si a stabilit legatura de la cauza la efect a contagiunii.

Sterilizarea materialelor se face in mod curent prin caldura:
prin vapori de apa in autoclav la 2—2,5 atmosfere, la o temperatura de 136—140°, timp de 30 de minute; prin fierbere, timp de 30 de minute; prin aer supraincalzit, timp de 30—40 de minute (pentru instrumente).

Unele materiale (sonde, bujii, cistoscoape), care se strica la fierbere, se sterilizeaza cu ajutorul vaporilor de formol, in cutii speciale.

Sterilizarea mainilor chirurgului se face prin spalare cu apa si sapun timp de 10—15 minute, iar a campului operator sau a pielii din jurul plagilor, cu tinctura de iod sau alcool.

Tot in cadrul masurilor de asepsie intra si dezinfectarea salii de operatie si a aerului din ea, prin formolizarea dupa operatiile septice si utilizarea lampilor bactericide cu raze ultraviolete.


Tag-uri: asepsie, infectare, sterilizareCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :