FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,000
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dusmanii tenului - acneea si comedoanele

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Dusmanii tenului - acneea si comedoanele

 Q:   Intreaba despre Dusmanii tenului - acneea si comedoanele       
Apariţia acneei este legată de stările fiziologice in care se instalează un nou echilibru hormonal, mai ales în perioada pubertăţii. Apariţia coşurilor constituie pentru majoritatea tinerilor o problemă uneori obsedantă. In această perioadă, din lipsă de cunoştinţă sau din uşurinţă se comit cele mai multe greşeli, se folosesc produse nepotrivite, la întâmplare, se storc coşurile, se maltratează tenul, iar consecinţele ne urmăresc apoi toată viaţa sub formă de cicatrice care nu se pot şterge decât cu mare greutate.

La unele persoane afecţiunea nu se limitează la regiunea feţei, ci afectează în egală măsură spatele, decolteul sau umerii.

Acneea se constată în perioada pubertăţii atât la fete, cât şi la băieţi, dar poate fi întâlnită şi la persoanele mai în vârstă, datorită unor cauze diferite: tulburări digestive datorate lipsei de igienă alimentară, gastroenteritelor rebele, apendicitei cronice, afecţiunilor ficatului sau ale căilor biliare şi chiar constipaţiei.

Erupţia acneică este frecventă şi în cazul tulburărilor ciclului menstrual, la persoane hipotiroidiene, la cei cu tulburări ale suprarenalei, tulburări ale sistemului nervos vegetativ sau de nutriţie generală.

Regimul alimentar are un rol foarte important în sprijinul tratamentului. Trebuie consumate alimente proaspete, mesele vor fi luate la ore regulate, iar alimentele vor fi bine mestecate. Se va renunţa la consumul de condimente, substanţe grase, brânzeturi fermentate etc.

în afară de tratamentul intern, care va fi prescris de medic pentru fiecare caz în parte, se impune un tratament local. Igiena locală va fi riguros respectată. In primul rând este necesar să se asigure asepsia pielii prin spălare cu săpun de sulf. Comedoanele (punctele negre) vor fi îndepărtate regulat, deoarece sunt constituite dintr-un dop de sebum care închide orificiile foliculare dilatate şi se transformă în coşuri. în jurul comedonului apare o inflamaţie, apoi o pustulă în centrul căreia rămâne dopul de grăsime.

în multe cazuri se formează la baza pustulei un nodul dureros care se uneşte cu altele, supurând prin fistule. Eliminarea puroiului nu trebuie făcută cu brutalitate, prin lezarea ţesuturilor, deoarece rămân urme.

în cadrul tratamentului local sunt indicate în special loţiunile antiseptice şi dezinfectante.

Punctele negre (comedoanele) apar în special la persoanele cu tenul gras, localizându-se pe aripile nasului, pe frunte, bărbie şi mai rar pe pomeţi. Sunt frecvent observate mai ales la tinerele fete în perioada pubertăţii şi adolescenţei, când glandele sebacee secretă din abundenţă, creînd condiţii favorabile apariţiei lor.

Comedoanele sunt aglomerări de celule epiteliale moarte, cu capul negru datorită oxidării substanţelor pe care le conţin în contact cu aerul.

Cauzele apariţiei lor pot fi altele, ca de exemplu aplicarea unor creme contraindicate, în special a cremelor grase, pe o piele cu secreţie naturală abundentă, neîngrijirea obrazului, tulburări în activitatea ovariană etc.

Oricum însă, o igienă riguroasă a pielii este indispensabilă. Obrazul va fi spălat şi curăţat în fiecare seară cu apă şi săpun sau cu loţiuni demachiante. Dacă porţiunile cu puncte negre sunt prea întinse, se recomandă ca după spălat să fie fricţionate cu o perie specială, în lipsa acesteia cu tărâţe amestecate cu făină de mălai.

După clătirea obrazului cu apă se va aplica pe aceste porţiuni o cremă contra punctelor negre. Aceste creme cu acţiune dezinfectantă au un rol destul de important, însă numai prin folosirea lor nu reuşim să îndepărtăm cu desăvârşire comedoanele.

Din două în două săptămâni se va proceda la stoarcerea punctelor negre. Pentru înmuierea pielii se va expune obrazul timp de 5—10 minute la o baie de abur deasupra unui vas cu apă clocotită în care s-a aruncat un pumn de floare de muşeţel sau o lingură de tinctură de benzoe. înainte de expunerea la abur, pielea obrazului va fi perfect curăţată, iar pleoapele unse cu cremă grasă, pentru a evita iritarea lor din cauza aburului fierbinte.

Cu ajutorul a două degete învelite în tifon steril, vor fi stoarse punctele negre evitându-se apăsarea cu unghiile şi fără să se insiste asupra punctelor recalcitrante, pentru că riscăm să irităm pielea, lăsând urme inestetice. După terminarea operaţiei, obrazul va fi dezinfectat cu o loţiune astringentă.

Persoanele care suferă de acest neajuns sunt ispitite să-şi şteargă obrazul cu diferite loţiuni alcoolice şi astringente, făcând chiar abuz de ele. Din păcate, acest abuz nu face decât să tăbăcească pielea, închizând porii peste punctele negre.

Aplicarea măştilor cu caolin, gălbenuş de ou, drojdie de bere, se recomandă imediat după stoarcerea punctelor negre, toate aceste substanţe având acţiune emolientă şi decongestivă.

sursa imaginii .freedigitalphotos.net


Tag-uri: ten, cosuri, puncte negre



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 09 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :