FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,200
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
2
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Apele termale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Apele termale

 Q:   Intreaba despre Apele termale       
Apele termale Apele termale sunt ape minerale care au surse subterane, cu compozitie constanta de minerale, saruri, gaze si bule. Insa au o proprietate in plus- sunt calde.

Primele marturii ale acestei istorii termale, adica a faptului ca apele erau folosite in scop medical, dateaza de acum mai bine de 3.000 de ani inaintea erei noastre, iar cele mai clare urme s-au pastrat in Grecia, Italia, Egipt si Franta.

Romanii au fost specialisti in terme, bai cu ape termale, si o data cu extinderea imperiului lor s-a dezvoltat si constructia bailor termale.

In Evul Mediu acest gen de terapie a intrat intr-un con de umbra, pentru a renaste in 1604, in timpul lui Henric al IV-lea, cand s-a format prima Carta a apelor minerale. Termele se perfectioneaza dupa fiecare razboi, deoarece aici vin soldatii sa -si trateze ranile.

O data cu aparitia trenului, apele minerale incep sa fie exploatate in tot mai multe localitati, iar clientele acestor bai este din ce in ce mai selecta, din cauza costurilor ridicate ale tratamentelor.

Apare o moda in randul protipendadei, aceea de a merge la bai, gazduite in palate impunatoare. Abia dupa cea de-a doua deflagratie mondiala, statiunile balneare vor deveni cu adevarat populare.

Dezvoltarea medicinei a avut un rol foarte important, iar mijloacele traditionale au fost perfectionate. Chimia si dermatologia s-au intalnit in laboratoarele marilor case, impreuna extragand ce e mai bun din apele minerale si l-au pus in cele mai cautate creme din lume.

Astfel s-au pus bazele uneia dintre cele mai profitabile industrii din lume- industria cosmeticelor. Printre cele mai faimoase creme din lume care au asemenea proprietati miraculoase se numara Vichi si La Prairie, adevarati giganti ai industriei cosmetice.

Aceasta moda a spa-urilor face furori la Hollywood. Toace celebritatile se inghesuie acum pe listele de asteptare ale acestor locuri de tratament, petrecandu-si aici majoritatea timpului lor liber. Scopul acestei „vacante” aici este acela de a-si reface trupul, dar si psihicul dupa ritmul lor de viata tumultuos si mereu alert. Majoritatea vip-urilor feminine vin aici si pentru tratamentele „de urgenta” pe care le folosesc inainte de o mare aparitie pe covorul rosu.

Desi multi ridica spranceana si se reped sa judece vedetele de snobism si de lipsa de idei pentru a mai cheltui o avere pe aceste tratamente la spa-uri, gura lumii se inseala rau in acest caz. Toate aceste tratamente sunt foarte benefice, incetinind chiar procesul de imbatranire. Iar toate practicile anticilor sau dovezile istoriei stau ca marturii ale acestei afirmatii.

Sursa Imaginii - replicahd.ro


Tag-uri: saruri, gazeCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :