FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,158
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Originea apelor minerale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Originea apelor minerale

 Q:   Intreaba despre Originea apelor minerale       
Originea apelor minerale Apele minerale primesc elementele chimice de la rocile solului cu care au venit în contact. După provenienţa apei care alimentează sursa de apă minerală se deosebesc izvoare juvenile, vadoase, mixte şi veterice (de zăcămant).

a)Izvoarele juvenile îşi au originea în apa de condensare a magmelor vulcanice închistate, care se găsesc pe cale de răcire. Ele provin de la adancimi mari, au debit constant, temperatură ridicată, iar gradul lor de mineralizare, dacă sunt neamestecate, este redus. Apele juvenile se găsesc în regiunile cu vulcanism mai recent. în ţara noastră nu avem izvoare juvenile.

b)Izvoarele vadoase sunt alimentate de apa precipitaţiilor atmosferice, care pătrund de la suprafaţa solului în prof unzime prin structura poroasă a unor roci permeabile, sau prin discontinuităţile din masa celor impermeabile (falii şi fisuri etc.). In timpul circulaţiei subterane şi a contactului lor îndelungat cu rocile prin care circulă, apele dizolvă unele din elementele chimice ale acestora, apărand apoi la suprafaţă ca apă minerală. Acţiunea de dizolvare este facilitată de cantităţile mici de bioxid de carbon pe care apa de precipitaţie le ia din atmosferă sau din zona superficială a solului. Izvoarele vadoase au o mineralizare variabilă, dependentă, de compoziţia rocilor străbătute, iar temperatura este diferită, în funcţie de adancimea la care circulă ; cele de la adancimi mai mari apar la suprafaţă ca ape termale.
Majoritatea apelor minerale din ţara noastră au origine vadoasă.

c) Izvoarele mixte, care rezultă din amestecul subteran al apelor juvenile cu cele de infiltraţie (vadoase).

d) Izvoarele veterice (de zăcămant) se găsesc sub formă de panze de apă subterane, închistate între straturi geologice impermeabile. Astfel de panze de apă închistate se găsesc alături de zăcămintele petrolifere şi de gaz metan. In ţara noastră se găsesc în sub-carpaţii meridionali şi în regiunile cu gaz metan din Ardeal.
Apele veterice sunt sărate-iodurate, unele avand o concentraţie mare de săruri de iod, iar alte izvoare conţinand cantităţi apreciabile de brom.
sursa imaginii http://www.consumerbuyguide.com


Tag-uri: apa, minerale, cura, tratament, boala, natural



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :