FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 802
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Qigong - sportul preluat de la asiatici

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Qigong - sportul preluat de la asiatici

 Q:   Intreaba despre Qigong - sportul preluat de la asiatici       
Qigong - sportul preluat de la asiatici De-a lungul a multe mii de ani, oamenii au cautat fel si fel de metode de a-si pastra intacta sanatatea, de a nu se lasa prada efectelor inevitabile ale trecerii timpului si inaintarii in varsta. Dar mai ales au cautat sa gaseasca o metoda de a pune in echilibru energiile corporale cu cele spirituale. Iar aceasta cautare asidua a dat multe rezultate. Solutiile gasite se regasesc in nenumarate practici precum yoga, reiki si multe altele de acest gen.

Una dintre aceste solutii este reprezentata si de Qigong. Pornind de la idea ca respiratia (qi) este sursa principala a vietii, tibetanii, indienii si chinezii au incercat inca de acum 8.000 de ani sa gaseasca tehnicile respiratorii care sa intareasca si sa recupereze sanatatea. Medicina orientala porneste de la principiul ca energia generea za materia, iar aceasta, la randul ei, se poate converti in energie.

Ca urmare, terapia energetica trebuie inteleasa in toata complexitatea sa, fiind o medicina complexa si cu un aspect profilactic puternic. Arta manipularii qi-ului sau qigong insumeaza metode de a folosi aceasta energie vitala in favoarea unei sanatati foarte bune si a unei capacitate fizice deosebite.

Este mai mult decat un sistem de exercitii de sanatate cu efecte bune in recuperarea persoanelor aflate sub tratamente medicale clasice sau in perioada de convalescenta. In realitate, qigong contine toate mijloacele terapeutice ale medicinii chineze, metodele energetice, tehnicile de reechilibrare nervoasa, terapia la distanta, metodele de crestere a performantelor intelectuale si sportive. Exercitiile au in esenta un rol profilactic, dar au si elementul terapeutic, de recuperare. Omul realizeaza nu numai miscarea, ci si combinatia intre respiratie si dirijarea energiei pe meridiane.

Pe fundalul acestor tehnici se afla muzica lui Beethoven, Vanghelis sau Gheorghe Iovu, acest lucru ajutand la concentrare, la implicarea in exercitiu, iar implicarea este mentala. Au rol terapeutic pentru ca regleaza circulatia energetica si refacerea genetica pe suport energetic.

Prin practicarea qigong, persoanele sunt invatate sa nu se imbolnaveasca, nu doar sa se faca bine. Qigong-ul, chiar daca are peste 8.000 de ani, este mereu cu un pas inainte, este in avangarda. Aceasta practica a avut un mare succes printre vedete, avandu-l ca sustinator infocat pe actorul Richard Gere.

Sursa Imaginii - cfqqigong.com


Tag-uri: respiratie, meditatieCategorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :