FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,236
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bunjee jumping

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Bunjee jumping

 Q:   Intreaba despre Bunjee jumping       
Bunjee jumping Intr-o incercare de a filosofa pe marginea excesului de adrenalina, cineva spunea ca “relatia omului cu frica este unica pentru ca este singura specie care o cauta”.

Initial, bunjee jumping insemna curajul de a-ti privi angoasele in ochi si hotararea de a le infrunta, sarind neaparat cu spatele in necunoscutul pe care ti-l ofera clipa urmatoare. Nu se stie cine si nici cand a deturnat sensul acestei expresii.

Cert este ca acum bunjee jumping inseamna saritul cu coarda elastica de pe o macara sau de pe un pod inalt.

Macaraua trebuie sa aiba un brat de minimum 35 m de care se agata o nacela, de-o coarda elastica si de-o legatura cu care te legi de picioare. Grosimea si lungimea corzii sunt variabile (la o inaltime de 103 m, coarda trebuie sa aiba 25-30 m).

De la o asemene a inaltime, in 5 secunde poti sa ajungi la 100 km pe ora si cazi cam 85 m. De regula corzile sunt garantate de catre producatori pentru un maximum de 500 de sarituri.

Legatura de coarda se face prin jambierele cu chingi si catarame autoblocante. Se infasoara in jurul gambelor si de ele urmeaza sa atarni prins in coarda. Exista si un al doilea sistem de siguranta, adica trebuie sa imbraci o vesta cu ham care se leaga si ea de coarda. Astfel, daca se rup jambierele, ramai prins in hamul de la vesta. Iar in cazul in care nici al doilea sistem nu rezista, un al treilea nu exista!

Este de preferat sa sari cu fata pentru a-ti putea controla mai bine corpul. In momentul sariturii, muschii trebuie sa fie foarte relaxati. Acestia trebuie incordati mult in momentul in care simti ca se va intinde coarda, pentru ca socul intinderii corzii sa fie preluat de mai multe incheieturi.

De asemenea, mainile tale trebuie sa ti le tii in jurul corpului. Iar ca sa duci de tot la extrem aceasta experienta, poti proceda cum foarte multi procedeaza. Sar de la o distanta mare, iar atunci cand coarda este intinsa la maximum, capul lor atinge suprafata unei ape.

Majoritatea celor care au sarit cu coarda afirma ca a meritat si ca numic nu se compara cu experienta traita. Insa, mai sunt si altii, destul de putini, carora le pare foarte rau ca au recurs la o astfel de doza de adrenalina, fiindu-le administrata mult mai mult decat aveau nevoie.

De asemenea, celora care sufera de boli cardiace sau de atacuri de panica le sunt absolut interzise astfel de experiente extreme. Si este valabil pentru orice fel de sport extrem.


Tag-uri: sport extrem



Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :