FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 737
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pictorul - Carol Popp de Szathmari

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Pictorul - Carol Popp de Szathmari

 Q:   Intreaba despre Pictorul - Carol Popp de Szathmari       
Carol Popp de Szathmari a ajuns un mare artist al Romaniei insa niciodata nu au fost gasite probe cum ca acesta ar fi studiat pe undeva secretele picturii. Se pare ca tanarul nu a studiat la vreo scoala de arta si a realizat toate operele sale cu ajutorul talentului cu care a fost inzestrat.

Cinci ani mai tarziu de la publicarea primei sale opere de arta, Carol Popp de Szathmari s-a mutat la Pesta unde a lucrat alaturi de marele Anton Chladek. Colaborarea celor doi a constat in litografierea unui tablou al Ninei Onitsh, realizat de Anton Chladek, si la realizarea unui tablou de catre Chladek cu portretul actritei Dery, dupa un tablou facut de Carol Popp de Szathmari.

In anul 1837, Carol Popp de Sza thmari a pictat tablouri care reprezentau peisaje si astfel el a realizat pe panza imagini din Dolj, Arges si Neamt.

Pasiunea sa nu era doar pentru arta, el adora sa calatoreasca prin tarile romane si astfel a reusit sa realizeze numeroase portrete ale taranilor din diversele regiuni, dar reprezinta si scene menite sa scoata in evidenta obiceiurile si traditiile specifice locurilor vizitate.

Din astfel de opere minunate, Carol Popp de Szathmari a reusit sa devina primul pictor in ale carui panze erau infatisati tarani, apareau costume populare si obiceiuri specifice zonelor. El a fost primul care a inteles importanta spiritualitatii taranilor romani si, mai apoi, primul care i-a fotografiat.

Carol Popp de Szathmari a fost alaturi de Asachi, fiind printre singurii artistii ai epocii care au inteles importanta tezaurului popular pentru identitatea romaneasca. A urmat o perioada in viata lui Carol Popp de Szathmari cand toti marii pictori incercau sa se specializeze pe portretele laice ale membrilor familiei iar el a calatorit in Italia pentru a studia operele pictorilor din diferite epoci anterioare.

Carol a locuit la Roma, Florenta si Sorenta iar in tot acest timp a realizat copii dupa marile opere de arta ale Italiei, insa a realizat si opere proprii ilustrand portrete si peisaje.


Tag-uri: pictor, artist, romaniaCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :