FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 770
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pastilele si potiunea

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Pastilele si potiunea

 Q:   Intreaba despre Pastilele si potiunea       
Pastilele si potiunea Oamenii cunoşteau dintotdeauna diferite metode pentru a uşura durerea şi a vindeca boala. In secolul al 5 –lea e.n, Hippocrate a folosit pentru a vindeca febra şi guta o infuzie din scoarţă de salcie. Ingredientul activ, acidul salicilic, a fost sintetizat pentru prima oară în 1853 de Charles Gerhardt. Gerhardt nu a realizat atunci importanţa compusului, iar în 1898 Felix Hoffman a patentat metoda de sintetizare a acidului acetilsalicilic, comercializat în următorul an, sub numele de aspirină.

Aspirina s-a dovedit a fi folositoare ca antiinflamator, anticoagulant, în prevenirea infarctului miocardic.A fost de asemenea de ajutor în tratarea răcelilor şi a gripei şi a dus la descoperirea lui Alka-Seltzer care era bazată pe un amestec preparat din aspirină şi bicarb onat de sodiu.

Insulina este o secreţie produsa de pancreas şi este vitală pentru controlul sahărului din sânge. Oamenii diagnosticaţi cu diabet zaharat nu prot produce suficientă insulină, iar descoperirea unui mijloc de a sintetiza pe cale artificială insulina a salvat vieţile a milioane de diabetici. În 1921 Frederick Grant Banting şi Charles Best au produs insulină pentru prima dată în laborator, iar pe 11 ianuarie 1922, Leunard Thompson, în vârstă de 14 ani a fost primul om tratat cu insulină. Banting a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Medicină în 1923 şi a împărţit suma de bani cu Best.

În 1928, Alexander Fleming a fost cel care a descoperit penicilina, iar peste un deceniu, Howard Florey şi Ernst Chain au reuşit să fabrice primul antibiotic , pentru care au primit Premiul Nobel pentru Medicină în 1945 pe care l-au împărţit cu Fleming.
Sursa imagine: urbaniulian.ro


Tag-uri:



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :