FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,089
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Montarea armaturilor sanitare pe conductele de otel

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Montarea armaturilor sanitare pe conductele de otel

 Q:   Intreaba despre Montarea armaturilor sanitare pe conductele de otel       
La instalaţiile interioare, armăturile sanitare îndeplinesc prin funcţiunea lor un rol deosebit de util, pentru închiderea si deschiderea alimentării cu apă, pentru realizarea unor anumite condiţii de
presiune şi debite de apă la temperatura dorită, pentru golirea instalaţiei de apă şi altele.
Pentru realizarea acestor deziderate este necesar ca montarea armăturilor sanitare, fie pe conductele instalaţiei, fie pe obiectele sanitare, să se facă în condiţiile aplicării unei tehnologii de execuţii corespunzător de montaj, cu multă atenţie şi grijă pentru a se asigura o bună şi îndelungată folosire a lor.
tntrucit aceste armături sanitare se pot defecta cu uşurinţă în timpul exploatării, este necesar ca montarea lor să fie astfel realizată, incat să s e asigure posibilitatea demontării lor într-un timp scurt şi cu uşurinţă, pentru înlăturarea de îndată a defectului sau pentru înlocuirea cu alte armături noi.
La montarea armăturilor sanitare se disting doua situaţii şi anume :
Montarea armăturilor pe conductele de alimentare din oţel zincat.
Montarea armăturilor pe obiectele sanitare, cu racordarea lor la conductele de legătură din plumb pentru consumul de apă rece si caldă.

Montarea armăturilor sanitare pe conductele de oţel se execută, de regulă prin filet interior sau exterior şi mai rar prin flanşe.
Montarea armăturilor prevăzute cu filet interior se face direct prin înşurubare pe conductele din oţel sau prin intermediul unor olandeze cu racord de lipit , în această situaţie fiind cuprinse robinetele de trecere cu ventil şi mufe.
Montarea armăturilor prevăzute cu filet exterior se face prin intermediul unor fitinguri (mufă, cot, teu), sau ou ajutorul unor reducţii, racorduri excentrice montate pe conductele de oţel, în această situaţie fiind cuprinse robinetele simple şi duble, bateriile amestecătoare şi bateriile de baie montate pe perete.
In aceste cazuri se procedează astfel :

1) Montarea robinetului de trecere cu ventil şi mufă. Se înşurubează unul din capetele robinetului, prin intermediul mufei care are filet, interior, la ţeava de oţel din amonte care are filet exterior. în acest scop, se ţine ţeava cu cleştele pentru ţevi cat mai aproape de partea filetată, se înşurubează robinetul, la început cu mana, apoi cu o cheie franceză sau cu un mops, fixat pe hexagonul mufei cu care se face asamblarea şi în nici-un caz pe mufa de la celălalt capăt, deoarece s-ar putea produce deformarea robinetului.

Operaţia de înşurubare se continuă pană cand se apropie de sfarşitul filetulul mufei, avand grijă ca robinetul să ajungă într-o poziţie normală de lucru. De asemenea, se va avea grijă ca înainte de înşurubarea robinetului, să se înfăşoare pe filetul ţevii calţi cu miniu de plumb, pentru etanşarea îmbinării.
Pe celălalt capăt al robinetului se montează un olandez cu racord, care este prevăzut cu filet exterior ce se înşurubează în mufa robinetului. Înşurubarea piuliţei olandeze se face după ce racordul a fost înşurubat în mufă, realizandu-se astfel şi îmbinarea în aval cu ţeava de oţel.
Prin aceste operaţii se consideră finalizată montarea robinetului de trecere cu ventil şi mufă.

Atenţie !
Robinetul de trecere cu ventil şi mufă se montează astfel ca apa să treacă prin el în sensul indicat de săgeată, marcat pe robinet, în caz contrar ventilul va fi presat de curentul apei pe scaun, împiedicand trecerea apei prin robinet.
Robinetid de trecere cu ventil şi mufă se montează numai pe porţiuni de ţevi perfect orizontale, altfel ventilul nu va funcţiona normal, înţepenindu-se.

2) Montarea robinetului de serviciu. înainte de montarea robinetului de serviciu, se verifică dacă manevrarea tijei filetate se face normal, dacă montarea garniturii ventilului este corectă şi totodată se verifică dacă înşurubarea pe filetul mufei sau al cotului montat pe ţeava de oţel se face cu uşurinţă.
După această verificare, se înfăşoară pe filetul exterior al robinetului fire lungi de canepă fuior (calţi) cu miniu de plumb şi apoi se înşurubează în fitingul respectiv.
La început, înşurubarea robinetului se face cu mana, apoi cu ajutorul unui cleşte reglabil sau cu un cleşte mops, fixînd fălcile cleştelui pe rozeta robinetului, după ce in prealabil a fost înfăşurată pentru a nu fi deteriorată.
După ce robinetid de serviciu a fost montat în poziţie normală, se face proba de etansare a tijei filetate, precum şi proba de funcţionare prin deschiderea şi închiderea robinetului .

3) Montarea bateriei de perete pentru spălător. Bateriile de perete pentru spălător se execută în varianta cu corp din alamă şi în varianta cu corp din fontă emailată.
înainte dc montarea lor pe conducta de alimentare din oţel, bateria se verifică, dacă manevrarea robinetelor şi a ţevii de scurgere orientabilă se face cu uşurinţă şi dacă sunt echipate cu garniturile din cauciuc şi din fibră pentru etansare.
în cazul bateriei de perete cu corpul din fontă emailată, se demontează stelele de manevră, cele două capete de robinet şi apoi corpurile capetelor de robinet, prin deşurubarea lor de racordurile excentrice, cu care fac corp comun .
Cele două racorduri excentrice eliberate se înşurubează în mufele sau coturile montate pe ţevile de oţel pentru alimentarea cu apă caldă şi rece, avand grijă ca să se înfăşoare calţi cu miniu de plumb pe filetul racordurilor, pentru realizarea etanşării acestora.înşurubarea racordurilor excentrice se face pană cand acestea ajung în poziţia in care se poate fixa perfect corpul bateriei pe aceste racorduri, împreună cu garniturile de etansare.

Apoi, se introduc şi se înşurubează corpurile capetelor de robinet împreună cu garniturile de etanşare, după care se montează capetele de robinet împreună cu stelele de manevră şi pastilele colorata de apă caldă şi rece.
După aceste operaţii, se verifică etanşarea şi funcţionarea bateriei succesiv cu apă rece, cu apă caldă, cu apă amestecată şi în caz de funcţionare normală se consideră finalizată montarea bateriei de perete cu corpul din fontă emailată pentru spălător.
In cazul bateriei de perete cu corpul din alamă pentru spălător, montarea acesteia este mai simplă, deoarece este suficient ca în prealabil să se deşurubeze numai piuliţele olandeze ca să se elibereze racordurile excentrice si rozetele de perete .
Spre deosebire de racordurile excentrice de la bateria de perete cu corpul din fontă emailată, prin reglarea racordurilor excentrice de la bateria de perete cu corpul din alamă se poate realiza o distanţă între axele lor, în limite mai mari, respectiv I60±25mm în loc de 160 ±4 mm.

Cele două racorduri excentrice eliberate se montează prin înşurubare în mufele sau coturile ţevilor de oţel pentru alimentare cu apă, înşurubarea făcindu-se pană cand se ajunge în poziţia în care se poate fixa perfect corpul bateriei pe capetele racordurilor rămase libere.

Fixarea bateriei pe racorduri se face cu ajutorul piuliţelor olandeze, după ce în prealabil au fost introduse rozetele de perete pentru mascare.
O dată cu executarea acestor operaţii de montare se va avea grijă ca să se monteze garniturile respective pentru etanşare.
In final, se vor face probele cu apă rece şi caldă pentru verificarea etanserii şi buna funcţionare ă bateriei de perete cu corpul din alamă pentru spălător.

4) Montarea bateriei de baie cu dus flexibil. Montarea bateri de baie cu corpul din fontă emailată sau cu corpul din alamă nu deosebeşte cu nimic de montarea bateriei de perete cu corpul din fontă emailată sau cu corpul din alamă pentru spălător.
In consecinţă, în prealabil se vor executa aceleaşi operaţii d verificare a bateriei de baie, de demontare a racordurilor excentrice după care se va trece la montarea racordurilor excentrice si la mor tarea bateriei în aceeaşi ordine ca la bateria pentru spălător, avand totodată, aceeaşi grijă pentru asigurarea etanşărilor.
Pe bateria de baie urmează să se execute şi montarea dusulu flexibil, cu ajutorul piuliţei olandeze, iar pe perete la înălţimea ne cesară urmează să se monteze suportul articulat pentru manerul duşului flexibil.

sura simaginii http://1912bungalow.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :