Statistics:
Visits: 1,265 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Caracteristicile apei minerale potabile
Q: | Intreaba despre Caracteristicile apei minerale potabile |
In cazul apei potabile sunt obligatorii „concentraţii maximale" ale sărurilor minerale (clor: 200 mg/1; calciu: 75 mg/l; magneziu: 50 mg/l). în cazul apei minerale sunt obligatorii mai ales „limitele minimale", care să permită încadrarea unei ape în definiţia menţionată. Deşi există ape.minerale foarte slab concentrate, cu limita sub 1 g săruri la litru (oligominerale), acestea sunt considerate ape minerale dacă conţin elemente farmacodinamic active şi au efecte terapeutice verificate.
O clasificare folosită curent este aceea a denumirii unei ape minerale ca „apă medicinală" sau „apă de masă".
Apa minerală de masă trebuie să aibă gust plăcut, să nu se depună în sticlă pre cipitat şi să nu aibă efecte nocive, chiar dacă este consumată în cantităţi mari. Ape de masă sunt, în general, considerate apele carbrgazease cu mineralizare totală redusă. Menţionăm că această definire este artificială, deoarece şi apele zise „de masa" sunt ape cu acţiune farmacodinamică şi au efecte terapeutice.
Nici „apa de masă" nu poate fi lăsată totuşi la discreţia consumatorului, deoarece şi aceasta conţine săruri minerale (de obicei alcaline) sau unii ioni (sodiul), care ingeraţi în cantităţi necontrolabile sunt nocivi la bolnavii cu hipertensiune arterială, la cardio-renali, la hepatici, la obezi etc.
O clasificare folosită curent este aceea a denumirii unei ape minerale ca „apă medicinală" sau „apă de masă".
Apa minerală de masă trebuie să aibă gust plăcut, să nu se depună în sticlă pre cipitat şi să nu aibă efecte nocive, chiar dacă este consumată în cantităţi mari. Ape de masă sunt, în general, considerate apele carbrgazease cu mineralizare totală redusă. Menţionăm că această definire este artificială, deoarece şi apele zise „de masa" sunt ape cu acţiune farmacodinamică şi au efecte terapeutice.
Nici „apa de masă" nu poate fi lăsată totuşi la discreţia consumatorului, deoarece şi aceasta conţine săruri minerale (de obicei alcaline) sau unii ioni (sodiul), care ingeraţi în cantităţi necontrolabile sunt nocivi la bolnavii cu hipertensiune arterială, la cardio-renali, la hepatici, la obezi etc.
- Omul si destinul (10442 visits)
- Importanta principiilor morale in viata societatii (8883 visits)
- Comportamentul nostru in societate (6556 visits)
- Compozitia si definitia aerului (5535 visits)
- Copilaria, paradisul inocentei (3386 visits)
- Importanta lacurilor in Romania (3278 visits)
- Metacomunicarea şi paralimbajul (2946 visits)
- Ce sunt depresiunile intramontane (2612 visits)
- Despre NixServers.ro (2537 visits)
- Cum s-a format Delta Dunarii (2477 visits)
- Clima de campie din Romania (2411 visits)
- Limbajul timpului (2400 visits)
- Limbajul tacerii (2386 visits)
- Uscatorul de par (2342 visits)
- Tipuri de comportament ale indivizilor in societate (2089 visits)
- Pasiunea aristocratilor si a vedetelor pentru iahturi
- Cum ne pregatim de o drumetie
- Cum ne pregatim de o calatorie cu masina in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu avionul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu vaporul in vacanta
- Relatiile interumane in cadrul familiei
- Protectia familiei si a copilului
- Cum se organizeaza comunicarea
- Cine sunt interlocutorii mesajelor pe care la transmitem
- Comunicarea este esentiala convietuirii sociale
- Importanta calitatilor vocale ale vorbitorului in procesul de comunicare
- Comuniarea determina relatii interumane
Categorie: Diverse - ( Diverse - Archiva)
Data Adaugarii: 02 August '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :