FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 11,608
Votes: 3
Fame Riser
          
Fame Rank
4
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Omul Fiinta Sociala si Omul Persoana

- Cand a apărut omul modern? by Raluca

Tag-uri Populare


religie   biserica   dumnezeu   familie   copii   societate   crestini   credinta   sfinti   iubire   familie crestina   educatie   formare   scoala   personalitate   intelepciune   suflet   viata   matrita   factor   egipt   evanghelie   fecioara   parinti   rol   crestin   morala   craciun   sarbatori   expresie   noul testament   caracter   mantuitor   sfintii apostoli   arta educarii   activitate  

All Tags

Famous Forum

 

Omul Fiinta Sociala si Omul Persoana

 Q:        
Omul Fiinta Sociala si Omul Persoana Omul este o fiinta sociala, diferit de celelalte fapturi prin limbaj si moralitate. Este adevarat, insa, acest fapt este doar o caracterizare partiala a omului, deoarece acesta este totodata o persoana.

Omul ca persoana nu poate trai singur, ci are nevoie de o alta pesoana pentru a intra in comuniune cu aceasta si cu restul semenilor. Din acest apect pot spune ca reiese si caracterul de fiinta sociala omului, adica posibilitatea acestuia de a avea diferite relatii cu o alta fiinta umana.

Omul ca fiinta sociala face parte dintr-un stat, se conduce si ghideaza dupa anumite reguli si legi impuse de stat, dupa documente care stau la baza acestuia si care ii dovedesc existenta de la o anumita perioada istorica si care ii asigura existenta, iar daca acesta nu relationeaza cu statul tind e sa devina o fiinta antisociala, un paria, razvratit impotriva lipsurilor si a nedreptatilor acesteia.

Pe de alta parte, omul ca persoana face parte din poporu lui Dumnezeu si se conduce dupa legea iubirii, avand ca scop primordial fericirea vesnica.

Insusi Dumnezeu nu a putut fi o singura Persoana, deoarece aceasta constituia o dovada de egoism, ceea ce in cadrul Sfintei Treimi este de neconceput, aici existand iubire, acea iubire pe care omul a fustat-o rin intermediul jertfei Mantuitorului Iisus Hristos.

Nazuinta omului de a se afla in comuniune cu o alta persoana a fost sadita de Dumnezeu la momentul creatiei, deoarece aceasta deschidere catre o alta fiinta implica impartasirea reciproca a iubirii dintre credinciosi, ceea ce este in definitive respiratia Bisericii Crestine.

Biserica poarta in timpuri si istorie, present, trecut si viitor rolul unui mediu desavarsit in care omul poate sa-si astampere aceasta sete de a intra in comuniune cu cineva, fie acesta un alt om, sau chiar cu Dumnezeu…

Autor : Vancea Catalin


Tag-uri: religie, societate, limbaj



Categorie: Viata Religioasa  - ( Viata Religioasa - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :