Statistics:
Visits: 1,743 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Notiuni generale despre dezinfectie
Q: | Intreaba despre Notiuni generale despre dezinfectie |
Dezinfectia reprezinta totalitatea operatiunilor prin care se distrug sau se indeparteaza germenii patogeni care provoaca infectii si boli molipsitoare, in gospodarie.
Principalul procedeu de dezinfectie - si care conteaza anaintea celorlalte - este realizarea unei curatenii perfecte, cu apa calda din belsug, sapun si soda de rufe.
Este, de asemenea, utila expunerea rufariei la razele soarelui, care au un bun efect dezinfectant. Fierberea (timp de 20-30 de minute) si calcatul cu fierul bine incins sunt mijloace utile pentru dezinfectia rufelor .
Aerisirea este utila prin faptul ca indeparteaza din interiorul locuintei o mare parte din microbi.
Ca substante chimice dezinfectante mentionam: varul cloros, care se utilizeaza direct prin prafuire sau in solutie proaspata, 1-1,5 k g la 10 litri de apa;
cloramina, care se gaseste la farmacii sub forma de tablete si se utilizeaza in solutii de 0,1-10%;
creolina, care se foloseste in emulsie de 5-10% in apa, amestecand bine pana se formeaza un lichid alb ca laptele;
varul nestins, care se foloseste in proportia de 1 kg ia 5 litri de apa.
Dezinfectia are o mare importanta si trebuie aplicata in gospodarie pe tot timpul cat exista un bolnav contagios izolat acasa.
In timpul verii, cand se raspandesc mai usor infectiile digestive, este foarte indicat ca in orice gospodarie sa se faca dezinfectia in mod profilactic, in special la bucatarie, la closet si la cosul de gunoi.
Procedeul de dezinfectie a apei cel mai sigur si mai simplu de aplicat in gospodarie este fierberea.
Prin fierbere se realizeaza distrugerea tuturor microorganismelor. Fierberea apei devine obligatorie atunci cand organele sanitare locale indica populatiei necesitatea ei, in vederea prevenirii unor epidemii hidrice (dizenterie, febra tifoida).
Pentru centralele mari sau mai mici se foloseste ca metoda de dezinfectie clorinarea. Aceasta metoda se bazeaza pe marea putere bactericida a clorului.
Apa clorinata este absolut inofensiva si ofera o deplina siguranta in prevenirea transmiterii infectiilor digestive. De aceea, clorinarea apei este o metoda ras-pandita azi la instalatiile de aprovizionare din tara noastra si din toate tarile lumii.
Clorinarea se poate folosi si pentru dezinfectia apei de fantana.
Principalul procedeu de dezinfectie - si care conteaza anaintea celorlalte - este realizarea unei curatenii perfecte, cu apa calda din belsug, sapun si soda de rufe.
Este, de asemenea, utila expunerea rufariei la razele soarelui, care au un bun efect dezinfectant. Fierberea (timp de 20-30 de minute) si calcatul cu fierul bine incins sunt mijloace utile pentru dezinfectia rufelor .
Aerisirea este utila prin faptul ca indeparteaza din interiorul locuintei o mare parte din microbi.
Ca substante chimice dezinfectante mentionam: varul cloros, care se utilizeaza direct prin prafuire sau in solutie proaspata, 1-1,5 k g la 10 litri de apa;
cloramina, care se gaseste la farmacii sub forma de tablete si se utilizeaza in solutii de 0,1-10%;
creolina, care se foloseste in emulsie de 5-10% in apa, amestecand bine pana se formeaza un lichid alb ca laptele;
varul nestins, care se foloseste in proportia de 1 kg ia 5 litri de apa.
Dezinfectia are o mare importanta si trebuie aplicata in gospodarie pe tot timpul cat exista un bolnav contagios izolat acasa.
In timpul verii, cand se raspandesc mai usor infectiile digestive, este foarte indicat ca in orice gospodarie sa se faca dezinfectia in mod profilactic, in special la bucatarie, la closet si la cosul de gunoi.
Procedeul de dezinfectie a apei cel mai sigur si mai simplu de aplicat in gospodarie este fierberea.
Prin fierbere se realizeaza distrugerea tuturor microorganismelor. Fierberea apei devine obligatorie atunci cand organele sanitare locale indica populatiei necesitatea ei, in vederea prevenirii unor epidemii hidrice (dizenterie, febra tifoida).
Pentru centralele mari sau mai mici se foloseste ca metoda de dezinfectie clorinarea. Aceasta metoda se bazeaza pe marea putere bactericida a clorului.
Apa clorinata este absolut inofensiva si ofera o deplina siguranta in prevenirea transmiterii infectiilor digestive. De aceea, clorinarea apei este o metoda ras-pandita azi la instalatiile de aprovizionare din tara noastra si din toate tarile lumii.
Clorinarea se poate folosi si pentru dezinfectia apei de fantana.
Tag-uri: dezinfectie, infectii, boli molipsitoare |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 03 April '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :