FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 851
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Modul de viata al cardiacului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Modul de viata al cardiacului

 Q:   Intreaba despre Modul de viata al cardiacului       
Modul de viata al cardiacului Cordul pulmonar cronic trebuie evitat la bolnavii cu emfizem pulmonar obstructiv, fibroză pulmonară, gibozitate; de asemenea preîntâmpinarea şi tratarea bronşitelor repetate, în lunile friguroase şi excluderea fumatului pot preveni cordul pulmonar cronic.

Manifestări cardiace diverse mergând de la aritmii grave la insuficienţa cardiacă pot surveni în diverse afecţiuni care solicită inima, în afara unei boli a inimii. Printre cele mai frecvente sunt hipertiroidismul (tireotoxicoza), anemiile severe, avitaminoza (beri-beri), alcoolismul.

De asemenea, unele aritmii pot fi datorite unui supradozaj de digitală, chinidină, beta-blocante; hipotensiuni posturale (de poziţie) pot să apară după hipotensoare ca guanetidina, clo nidina. Scăderea drogului duce la ameliorări rapide ale tulburărilor cardiovasculare.

Indiferent de precocitatea diagnosticului sau a tratamentului, în conduita bolii de inimă se va ţine seamă şi de modul de viaţă, de regimul dietetic şi de supraveghere medicală periodică.

Modul de viaţă a cardiacului este hotărâtor; în primul rând trebuie să evite eforturile fizice sau psihice care ar putea dăuna unei bune funcţionări a inimii. Fără să fie obsedat de boală, cardiacul nu trebuie să ignoreze niciodată posibilitatea apariţiei unei complicaţii.

O organizare judicioasă a vieţii între muncă şi odihnă este foarte necesară. Vor fi evitate eforturile inutile, acceptarea de invitaţii în orele de odihnă. în anumite cazuri perioadele de odihnă pot fi mărite de medic. Pe cât este posibil, vor fi evitaţi factorii agravanţi ca umezeala, frigul, infecţiile căilor respiratorii. Un somn corespunzător este necesar, recurgându-se la nevoie de sedative.

Cu cât este mai conştient de boala pe care o are, va evita conflictele, disputele cu efect stresant, mai ales în hipertensiunea arterială sau cardiopatiile ischemice. Cu drept cuvânt s-a spus că un acces de mânie necontrolat este „o nebunie trecătoare" cu urmări neplăcute. O viaţă cât mai calmă este o adevărată medicaţie naturală.

După orice episod reumatic acut în cazul unei boli valvulare sau după un accident în evoluţia unei cardiopatii ischemice, reîntoarcerea la viaţă normală reprezintă un fapt important In viaţa unui cardiac, cu puternice implicaţii psihice şi socio-economice. Va fi respectată regula „celor 3 r?" - recuperare, readaptare, reinserţie socială.

In ceea ce priveşte pe tinerii cu boală valvulară reumatică, orientarea profesională va fi îndreptată cu precădere spre diverse profesiuni care nu necesită munci fizice grele. Munca de lămurire trebuie începută încă din şcoală, ca să poată să capete din vreme o muncă de calificare.

Desigur, apariţia unui infarct miocardic sau unor crize anginoase repetate care lovesc pe adult în plină activitate pune probleme complexe de ordin psihologic. Bolnavul revenit in sânul familiei, anturajul trebuie să privească cu încredere posibilităţile lui fizice şi psihice.

Dacă îngrijirile sunt de mare utilitate în convalescenţa unui infarct miocardic, din punct de vedere psihologic bolnavul revine mult afectat în mediul familial. O atitudine prea protectoare sau obsedant de grijulie faţă de bolnav dă rezultate negative.

Rezultatele sunt deprimante pentru bolnav, accentuând anxietatea şi neîncrederea în sine. Reluarea progresivă a activităţii fizice şi mărirea capacităţii de efort, posibilitatea reluării vieţii sexuale permit o restructurare a vieţii, pe care bolnavul o ameliorează pe măsura reluării activităţii fizice şi intelectuale.

Fireşte, există comportamente şi comportamente. Cei mai mulţi recapătă progresiv încredere în forţele lor, în timp ce alţii sunt obsedaţi de boală, devin anxioşi şi deprimaţi, stârnind în jurul lor o atmosferă de tristeţe.

Adesea întâlnim bolnavi care s-au refăcut repede şi uită repede de boală; faptul în sine este pozitiv, cu obligaţia să fie conştienţi că totuşi au avut în trecut un infarct miocardic şi să evite eforturile fizice grele, înotul pe distanţe mari, ascensiunile la mari altitudini.

Pe plan uman şi social este de dorit „o reinserţie" cât mai rapidă în muncă a acestor bolnavi; prin aportul lor sunt utili societăţii, asigurând totodată un venit familiei. Reinserţia ridică uneori probleme dificile în cazul unor munci cu eforturi fizice grele, necesitând alte calificări, uneori destul de greu.

Soluţia cea mai bună ar fi menţinerea la vechiul post în raport cu adaptarea sa la efort. Asigurarea unui bolnav de inimă printr-o activitate profesională compatibilă cu handicapul sau cât mai aproape de normal constituie cea mai bună soluţie psihologică şi economică atât pentru bolnav, cât şi pentru societate

Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: infarct, regim, circulatie



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :