FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 192
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Modul de administrare a bailor minerale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Modul de administrare a bailor minerale

 Q:   Intreaba despre Modul de administrare a bailor minerale       
Modul de administrare a bailor minerale Forma cea mai comună de aplicare a băilor minerale este baia la cadă. Dacă apa minerală folosită este de tip carbo-gazos, sulfuros sau radioactiv, bolnavul trebuie să stea liniştit în baie pentru a nu contribui, prin mişcare, la îndepărtarea gazului din apă. Bulele gazoase din apă aderă la piele şi acţionează ca un excitant mecanic foarte firi.

Dacă însă se recomandă chinetoterapie în cadă, atunci mişcările pasive sau active ale articulaţiilor coloanei vertebrale sau ale membrelor se vor executa sistematic, după un anumit program, ele fiind asistate de un cadru auxiliar medical.
Baia la cadă se face, de obicei, prin cufundarea în întregime a corpului în apă, dar ea poate fi aplicată şi sub formă de bai parţiale (baie de jumătate sau de trei sfertur i), în cazurile unde medicul consideră că procedura generală este prea solicitanta pentru bolnavul respectiv (cardiopatii, varstnici, debili), o varietate de băi minerale sunt băile parţiale prin cufundarea numai a unor segmente corporale (băi de şezut, băi ale membrelor superioare sau inferioare).

În băile parţiale accentul se pune pe efectele locale ale acestuia în băile parţiale de şezut se obţin efecte remarcabile terapeutice în afecţiuni ale micului bazin sau cavităţii abdominale; prin băile parţiale ale membrelor superioare se acţionează asupra pulinonului şi cordului.

Băile parţiale, prin faptul că acţionează moderat, regional, solicită discret mecanismele circulatorii sau metabolice ale organismului. Ele sunt folosite, de obicei, ca proceduri asociate, ce corectează sau întreţin efectele terapeutice ale procedurilor majore şi se prescriu, în general, seara. în staţiuni, apa minerală se foloseşte, de asemenea, şi în bazine sau piscine, în care mai mulţi bolnavi execută mişcările conform unui program terapeutic individual sau colectiv.

Băi minerale se execută şi în piscine în aer liber, în lacurile terapeutice sau în mare.
Durata unei băi minerale calde este de 15—30 minute, după care se impune, obligatoriu, un repaus prelungit, mai ales, persoanelor debile şi cardiacilor. O serie completă de băi minerale este alcătuită din 15—20 şedinţe cu pauze la cateva zile, mai ales în cazul procedurilor terapeutice foarte solicitante sau în cazul bolnavilor reactivi sau debili.

Reacţia balneară va fi urmărită cu grijă şi corectată în mod corespunzător; dacă ea este prea intensă, se recurge la pauze chiar in cursul curei, dar şi la o medicaţie adecvată tulburărilor apărute în cursul reacţiei balneare.
Reacţiile de cură în cursul băilor apar, mai ales, în formele recente de boală, la bolnavi cu labilitate clinico-biologică sau la bolnavi cu hiperreactivitate neuro-endocrină.


Tag-uri: geografie, ape, minerale, reliefCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :