FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 602
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Laptisorul de matca si binefacerile sale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Laptisorul de matca si binefacerile sale

 Q:   Intreaba despre Laptisorul de matca si binefacerile sale       
Laptisorul de matca si binefacerile sale Lăptişorul de matcă, produs de albinele doici pentru hrana larvelor (determinînd creşterea şi dezvoltarea diferenţiată a indivizilor care compun colonia), este un aliment folositor nu numai pentru albine. Prin conţinutul de proteine, grăsimi, zahăr, vitamine şi substanţe minerale, într-o proporţie solicitată de organismul nostru, lăptişorul este un aliment deosebit de activ şi pentru om, în mare concurenţă cu spectrul normei fiziologice recomandate.

Se ştie astăzi că lăptişorul de matcă conţine 65,05% apă şi 34,95% substanţe uscate, din care 12,34% proteine, 6,46% grăsimi, 12,49% zahăr direct asimilabil, 0,82% cenuşă şi 2,84% substanţe neidentificate. Mai conţine la un gram, următoarele vitamine (în micrograme): 1,5—6,6 tiamină, 8—9,5 ribofl ayină, 2,3—50,0 piridoxină, 59—149 niacină, 0,2 acid folie etc. La acestea se mai adaugă hormoni, ca şi alte substanţe specifice, vitalizante, energizante. Deci, o mare bogăţie de factori biotropi, în acord cu recomandările de aport raţional şi echilibrat prin alimente.

Lăptişorul de matcă este aşadar o substanţă cu structură chimică, elaborată de albinele doici. Se foloseşte ca hrană timp de 3 zile, pentru toate larvele tinere în procesul lor de maturizare postembrionară, iar pentru larvele de matcă este alimentul specific pe tot timpul existenţei lor în botcă. în perioada de 3 zile când larvele de albine lucrătoare consumă, acestea au cea mai mare dezvoltare, crescând în greutate de aproximativ 250 de ori. Matca, folosind ca aliment numai lăptişorul, se maturizează mai repede cu 5—10 zile decât albinele lucrătoare şi are la maturitate aproximativ dublul greutăţii unei albine.

Viaţa unei albine lucrătoare este de aproximativ 35—40 de zile, In timp ce, utilizând ca aliment numai lăptişorul de matcă, matca are o existenţă de 5—6 ani şi este extrem de prolifică (poate să depună aproximativ 3 000 ouă pe zi). Prin prisma acestor fapte efectele biologice ale lăptişorului de matcă pot fi considerate extraordinare. Apare deci justificată întrebarea dacă nu cumva substanţele cuprinse în acest produs natural determină diferenţele de creştere, de longevitate şi cele de prolificitate dintre albinele lucrătoare şi matca stupului. In biologie şi medicină nu este cunoscută altă substanţă cu astfel de efecte asupra creşterii, longevităţii şi Înmulţirii speciilor.

Lăptişorul de matcă in combinaţie cu alte produse apicole. Dozate în combinaţii corespunzătoare pentru obţinerea diferitelor efecte de terapeutică preventivă şi curativă, miere + polen -- lăptişor de matcă + apilarnil pot constitui variate sorturi de produse naturale menite să fie utilizate în:

— ocrotirea mamei şi copilului;

— ocrotirea sănătăţii adultului;

— stări carenţiale, adică în lipsa unor vitamine, săruri minerale;

— afecţiuni ale stomacului, ficatului şi tractului intestinal;

— nevroze, insomnii, astenii şi stări de convalescenţă;

— eforturi fizice deosebite, muncă grea, mediu toxic, activităţi sportive;

— afecţiuni ale căilor respiratorii;

— afecţiuni şi carenţe ale bătrâneţii;

— toate cazurile în care conţinutul bogat şi activ al acestor produse poate
să ajute omul, în diferite etape ale vieţii sale.

Cine alege produsele menite să fie consumate, separat sau în combinaţie între ele şi chiar cu alte substanţe naturale? Răspunsul este categoric: medicul care pune diagnosticul. Cu mierea, polenul, apilarnilul şi lăptişorul de matcă, rareori se pot comite greşeli, efectele secundare care ar constitui contraindicaţii fiind rarisime. Totuşi, mierea sau polenul nu înlocuiesc un tratament specific care este de competenţă medicală. Dar ele pot să prevină îmbolnăvirea prin fortificarea organismului, iar în caz de îmbolnăvire să constituie un adjuvant preţios al tratamentului specific.

îngrijirea sănătăţii presupune grijă şi pentru frumuseţe. Mierea a fost din cele mai vechi timpuri, după cum recomandase Hippocrat, un mijloc curent şi eficace pentru menţinerea unui ten frumos şi proaspăt. împreună cu ceara şi mai recent cu lăptişorul de matcă şi apilarnil utilizate în tratament intern, cu polen, produsele stupului curăţă şi hrănesc pielea. De exemplu, prin conţinutul ei nutritiv mierea are efecte prea cunoscute, iar prin prezenţa inhibinelor, distruge bacteriile de pe tegument. Combinate cu alte substanţe, mierea, ceara, apilarnilul, lăptişorul de matcă au dobândit în prezent — ca substanţe naturale active — drept de prioritate în cosmetica cotidiană.

In mod curent se utilizează măşti cosmetice cu miere, în amestecuri variate cu alte produse naturale ca smântână, gălbenuş de ou, ulei şi altele. De fapt, în această privinţă nimic nu este nou sub soare. Şi în mormintele faraonilor soţiile stăpânitorilor din vechiul Egipt aveau pentru călătoria lor spre veşnicie şi miere şi ceară, tot în scopul păstrării frumuseţii veşnice.

sursa imaginii www.tourism.vic.gov.au


Tag-uri: albine, sanatate, natural, polenCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :