FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,318
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Feng-shui-ul casei

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Feng-shui-ul casei

 Q:   Intreaba despre Feng-shui-ul casei       
Atunci cand ne vine dificil sa ne gasim un loc al nostru ar trebuie sa lasam caminul sa ne ajute sa-l ragasim. In momentul in care te hotarasti sa-ti amenajezi casa in stil Feng-Shui ar trebui sa cunosti cateva sfaturi utile.

In primul rand, ar trebui retinut faptul ca Ba-gua (se citeste pakua) reprezinta elementul fundamental al teoriilor culorilor Feng-Shui, iar forma sa are ca model desenul octogonal de pe carapacea unei broaste testoase.

Simplificand ecuatia in scopuri practice, pentru Ba-gua vom folosi un patrat, impartit la randul sau in noua patrate mai mici, egale ca dimensiuni, care se suprapune peste planul casei desenat la scara.

Principala nelamurire in aceasta etapa consta in modul de orientare a patratului Ba-gua. In acest sens, exista doua metode de lucru, ambele corecte.
Asezarea patratului poate fi facuta peste schema la scara a casei sau a apartamentului, cu latura de nord suprapusa peste zona intrarii principale in locuinta.

Sau mai poate fi asezat tinand cont de orientarea in spatiu a casei, in functie de punctele cardinale. Tuturor ni s-a intamplat sa avem nevoie de un obiect si sa-l cautam disperati, iar acesta sa fie chiar sub ochii nostri si sa nu-l observam.

In mod similar ni se intampla sa fim incapabili sa gasim solutia cea mai viabila care este intotdeauna cea mai simpla, iar aceasta sa vina pur si simplu de la sine abia a doua zi, atunci cand nu ne mai este de folos.

Modul in care percepem lumea si ritmul actiunilor noastre sunt influentate in mare masura de felul in care este aranjata casa noastra, fiecare dintre noi avand nevoie de stabilitate pentru a-si putea organiza viata si pentru a putea intreprinde ceva.

Stabilitatea se poate materializa sub mai multe aspecte, astfel incat se poate vorbi de stabilitate materiala, sentimentala, spirituala etc.

De la aceasta stabilitate trebuie sa pornim pentru a da consistenta actiunilor noastre in configurarea unui camin bine definit care ne va ajuta sa obtinem acea aderenta la realitate de care avem atata nevoie.

Pornind de la modelul natural, arta Feng-Shui ne ajuta sa pastram mintea, trupul si sufletul in prezent. In acest sens, un element esential, atat pentru noi, cat si pentru locuinta noastra este centrul casei, in jurul caruia se organizeaza totul. Acesta este Pamantul, elementul care ne confera siguranta si ne ajuta in realizarea telului nostru.

Prin urmare, acest loc ar trebui sa fie marcat prin prezenta unui obiect solid, de preferinta din argila, caramida sau piatra, de forma plata. De asemenea, culorile preponderente vor fi cele din gama cromatica a culorilor de pamant- nuante de maro, galben, portocaliu etc.


BOGATIE SI SUCCES FAIMA DRAGOSTE SI CASNICIE

SANATATE SI FAMILIE ENERGIE (CENTRU) COPII

AUTOEDUCATIE SI STIMA RELATII UMANE PRIETENI SI CALATORIIIn primul rand trebuie sa determinam centrul casei, numite si centrul norocului. Acesta corespunda patratului din mijloc din cadrul careului Ba-gua si coincide cu centrul fizic, real al casei.

Odata stabilite coordonatele, vom marca acest loc, indiferent daca se afla pe hol, in dormitor sau in sufragerie. Aceasta zona nu trebuie lasata fara personalitate sau culoare. Puteti, de exemplu, sa asezati aici o masuta pe care sa puneti un obiect de arta care simtiti ca reprezinta cel mai bine gandurile si sentimentele voastre. Sau mai puteti marca locul respectiv cu o planta decorativa de interior, dispunsa intr-un vas ceramic.

Oglinzile sunt niste accesorii care in arta Feng-Shui nu pot fi niciodata asezate fata in fata cu usa de la intrare. De asemenea, este contraindicat ca oglinzile sa ne reflecte imagine in timp ce dormim.

Deci, atentie la oglinzile din dormitor, la numarul acestora si la modul in care sunt orientate! In bucatarie, este bine sa avem o oglinda amplasata langa masina de gatit, intrucat va imbogati si va inmulti simbolic bucatele si, implicit, bunastarea noastra generala.

In cazul in care aragazul este dispus in asa fel incat persoana care gateste trebuie sa stea cu spatele catre usa, o oglinda amplasata pe perete ii va permite sa aiba vizibilitate asupra zonei de intrare in incapere. Si biroul de lucru este o zona foarte importanta a caminului nostru in care majoritatea dintre noi petrece o buna parte din timp. De aceea acest spatiu al casei ocupa un loc important si in arta Feng-Shui-ului.

Este contraindicat ca aceasta zona functionala sa fie amenajata in cadrul dormitorului si, indiferent de incaperea unde se afla biroul, acesta nu va fi niciodata asezat astfel incat persoana care lucreaza sa fie obligata sa stea cu spatele la usa.

Biroul trebuie sa fie orientat cu fata catre restul incaperii. Acest lucru este important din prisma faptului ca cel care sta la birou sa nu aiba in fata perspectiva inchisa a unui perete. In fata noastra trebuie sa avem intotdeauna viitorul, iar acesta nu trebuie sa fie blocat. Pentru un maximum de confort, dar mai ales, pentru un maximum de siguranta, este indicat ca in spatele biroului sa figureze un perete solid.

Orice schimbare pe care doriti sa o faceti in caminul vostru trebuie sa se faca in mod constient, in concordanta cu aspiratiile tuturor membrilor familiei, iar efectele se vor instala si se vor face simtite treptat, in timp.

Sursa Imaginii - ezoteric.50megs.com


Tag-uri: energie, baguaCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :