FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 259
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre intertrigo

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre intertrigo

 Q:   Intreaba despre Despre intertrigo       
Intertrigo este o inflamatie a pielii, care apare la locurile unde pielea face cute, in regiunea inghinala, plica fesiera, intre degete, sub sani la femeie etc, ca rezultat al unei infectari cu streptococ sau ciuperci parazitare.

Boala este favorizata de frecarea suprafetelor de piele una peste cealalta si de umiditatea caracteristica acestor regiuni. Intertrigo poate sa apara si in urma uscarii insuficiente a pliurilor pielii dupa baie sau la sugari, datorita ingrijirii insuficiente.

La nivelul intertrigoului, pielea devine umeda, rosie, roseata se raspandeste simetric de ambele parti ale pliului, uneori aparand fisuri superficiale. Profilaxia consta in pastrarea curateniei, spalarea pliurilor pielii cu solutie de acid boric (o lingurita de ceai la un pahar de apa fiarta), cu solutie roz-pal de hipermanganat de potasiu urmata de uscarea cu grija si pudrarea din abudenta cu pudra de talc.

La sugari se recomanda ungerea pliurilor pielii de cateva ori pe zi cu ulei vegetal sterilizat sau cu vaselina. Tratamentul comporta comprese cu solutii dezinfectante, inlocuite apoi de mixturi si pudraje. Intre suprafetele de contact ale pielii se pun comprese sterile de tifon sau bucati de panza calcate cu fierul incins. Nu se pune vata.


Tag-uri: intertrigo, inflamatie, pieleCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :