FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,598
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Defectele bateriei amestecatoare cu capete de robinet tipizat

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Defectele bateriei amestecatoare cu capete de robinet tipizat

 Q:   Intreaba despre Defectele bateriei amestecatoare cu capete de robinet tipizat       
Aceste defecte se produc în următoarele situaţii:
- Ventilul capului de robinet nu realizează o închidere etanşă pe scaunul robinetului, după însurubarea normala a tijei de la robinetul de serviciu. apa continuând să picure sau să curgă in şuviţă subţire.
-In timpul folosirii bateriei, apa se prelinge pe langă tijă de pe langă steaua de manevră.
-După închiderea robinetului, prin înşurubarea normală a tijei, apa continuă să curgă, deşi garnitura ventilului este in stare bună.
-La menevrarea robinetului pentru închiderea apei, filetul tijei sau a ventilului ghidat „merge în gol" sau „scapă", apa curgand în continuare.
-In timpul funcţionării bateriei, la îmbinarea ţevii de scurgeri cu corpul central al bateriei se prelinge apa.

Cauzele acestor defecte sunt următoarele :
1) Garnitura de cauciuc fiind uzată sau deteriorată, ventilul nu mai realizează o închidere etanşă pe scaunul robinetului, provocand scurgeri de apă.
2) Garnitura „O-Ring" de etanşare a tijei filetate fiind uzată,,provoacă prelingerea apei pe langă tijă şi steaua de manevrare.
3) Scaunul robinetului prezintă pe circumferinţa lui o uzurm pronunţată sau mici ştirbituri radiale, prin care se scurge apa şl după presarea garniturii pe scaun.
4) Filetul tijei şi al ventilului ghidat, după un număr mare de manevrări a robinetului, se uzează, formandu-se un joc pronunţai între acestea, ceea ce face ca să nu se mai realizeze o închid enet etanşă a garniturii ventilului pe scaunul robinetului.

Garniturile din material plastic, pentru etanşarea ţevii del scurgere orientabilă, la îmbinarea cu corpul central al bateriei, am uzuri pronunţate sau ciupituri, datorită bavurilor rămase de lai strunjirea capetelor de ţevi, ceea ce provoacă scurgeri de apă la îmbinarea ţevii.
Remedierea acestor defecte se face astfel:

1) înlocuirea garniturii uzate cu o nouă garnitură originală,pentru realizarea unei închideri etanşe a ventilului capului de robinet pe scaunul robinetului.
In acest caz, operaţiile de înlocuire a garniturii sunt similare cu cele arătate la 2)înlocuirea garniturii de la ventilul robinetului de serviciu .
înlocuirea garniturii „O-Ring" uzate cu o altă garnitură originală, de aceeaşi dimensiune, pentru realizarea etanşării tijei filetate şi eliminarea prelingerii apei pe langă tijă.
3)Frezarea scaunului robinetului, pentru eliminarea completă a uzurilor pronunţate sau a ştirbiturilor radiale, în vederea obţinerii unei suprafeţe curate, plană şi netedă pe toată circumferinţa frontală a scaunului, prin aceasta asigurandu-se o etanşare perfectă după aşezarea garniturii ventilului pe scaunul robinetului.
Filetul tijei şi a ventilului ghidat, avand o formă specială, nestandardizată, sculele necesare prelucrării filetului nefiind posibil de procurat din comerţ, se recomandă înlocuirea capului de robinet cu unul nou.
înlocuirea garniturilor din material plastio cu alte garnituri originale, pentru realizarea unei etanşări perfecte a ţevii de scurgere h bateriei, la îmbinarea ei cu corpul central.

In cazul acestor defecte, în mod detaliat se procedează astfel:

1) înlocuirea garniturii „O-Ring" pentru etanşarea tijei. După ce au fost luate măsurile de precauţie, prin închiderea robinetului de trecere cu ventil şi mufă şi prin golirea instalaţiei de apă, se demontează capul de robinet tipizat .
In acest scop, se scoate mai întii pastila de indicare a apei calde sau reci, cu ajutorul unei şurubelniţe, apoi se scoate steaua de manevră cu şurubul ei de fixare, după care se deşurubează capul de robinet, cu ajutorul unei chei fixe sau reglabile cu moletă.

Pentru a nu se scoate din funcţiune instalaţia de alimentare cu apă pe o durată de timp mai mare, se montează un alt cap de robinet în locul celui demontat, montarea făcandu-se în ordinea inversă a operaţiilor arătate la demontarea capului de robinet, după care se poate deschide robinetul de trecere cu ventil pentru alimentarea instalaţiei cu apă.
Capul de robinet fiind eliberat, se poate trece la demontarea lui, pentru înlocuirea garniturii „O-Ring", acest lucru făcandu-se în condiţii mai comode şi cu mai multă uşurinţă la o masă de lucru.

Cu ajutorul stelei, se manevrează tija filetată pentru a se scoate ventilul ghidat împreună cu garnitura lui din cauciuc, apoi se îndepărtează şaiba de siguranţă pentru a se scoate tija din capac, împreună cu garnitura „O-Ring".
Piesele componente ale capului de robinet se curăţă de depunerile de piatră sau alte impurităţi, cu ajutorai hîrtiei sau panzei abrazive, pentru a fi aduse cat mai aproape de starea lor iniţială, aoordandu-se o atenţie deosebită la curăţarea filetului exterior al tijei, al filetului interior al ventilului ghidat, precum şi la curăţirea canalului pe care se montează garnitura „O-Ring".
După aceste operaţii de pregătire, se introduce noua garnitură prin capul tijei şi cu ajutorul unui varf de ac se aşează garnitura pe canalul respectiv, evitandu-se întinderea excesivă a acesteia, pentru a nu risca ruperea garniturii.

După o verificare atentă a montării corecte a garniturii pe canalul circular, se trece la montarea pieselor componente ale capului de robinet, în ordinea inversă a operaţiilor arătate mai sus, pentru demontarea capului de robinet şi pentru înlocuirea garniturii „O-Ring".
Dacă se constată, cu ocazia înlocuirii garniturii de etansare a tijei filetate, că garnitura de cauciuc a ventilului este uzată, se va proceda şi la înlocuirea ei cu o altă garnitură originală.

2) Frezarea scaunului din corpul robinetului se execută numai după ce au fost luate măsurile de precauţie, respectiv, închiderea apei şi golirea instalaţiei.
Uzarea pronunţată sau prezenţa unor ştirbituri pe circumferinţa frontală a scaunului se poate constata, după demontarea capului de robinet, luminand interiorul cu o lanternă sau cu a lampă electrică îndreptată spre suprafaţa scaunului, şi prin zgîraierea suprafeţei cu varful unghiei.
îndepărtarea uzurii şi a ştirbiturilor se poate face prin frezarea suprafeţei frontale a scaunului, cu ajutorul unei freze speciale, cu care se obţine o suprafaţă curată, plată şi netedă .

Această sculă este compusă dintr-o freză, o piesă de ghidare montată liber pe o tijă ce face corp comun cu freza, precum şi o rozetă de manevră, cu ajutorul căreia se face rotirea frezei pe suprafaţa de prelucrare a scaunului.

Freză are dinţii tăietori dispuşi radial pe suprafaţa frontală acesteia şi are un diametru cu puţin mai mare decat diametrul; scaunului.
Piesa de giudare a frezei are un filet exterior ce corespunde cil cel al capului de robinet, pentru înşurubarea în corpul bateriei.

După aşezarea frezei pe scaunul robinetului şi după înşurubarea piesei de ghidare în corpul bateriei, se roteşte cu mana rozeta de manevră, regland piesa de ghidare, astfel ca freza să exercite o mică presiune pe scaun în timpul prelucrării.
Din cand în cand, se deşurubează piesa de ghidare, se scoate freza şi se controlează starea suprafeţei frontale a scaunului.

In cazul cand mai sunt urme de ştirbituri sau de uzură, se continuă prelucrarea suprafeţei scaunului pană la dispariţia completă a lor, respectiv pană la obţinerea unei circumferinţe continue şi netede a scaunului .
Operaţia de frezare a scaunului fiind terminată, se demontează freza şi în locul ei se montează capul de robinet, împreună cu steaua de manevră, verificandu-se, în final, etanşeitatea garniturii ventilului pe scaunul prelucrat. 3) Înlocuirea garniturilor de etanşare a ţevii de scurgere de la baterie. La unele baterii, etanşarea ţevii de scurgere se face printr-un set de garnituri care cuprinde un inel de fixare, o bucşă cu guler din material plastic şi o garnitură din fibră.

Pentru înlocuirea acestor garnituri, în cazul cand acestea san uzate, se demontează ţeava de scurgere prin deşurubarea piuliţei fasonate şi apoi se scoate din corpul central al bateriei, împreună cu garniturile de etanşare. Se scot garniturile de pe ţeava, după care se trece la curăţirea piuliţei fasonate şi a ţevii de scurgere de depunerile de piatră sau alte impurităţi, precum şi locaşul ţevii din interiorul corpului central.

După această pregătire, se poate trece la înlocuirea garniturilor de etanşare a ţevii de scurgere a bateriei. Se introduce pe ţeava, în ordine, garnitura din fibră pentru piuliţa fasonată, bucşa cu guler şi inelul de fixare din materiale plastice, cele două aripioare ale inelului fiind introduse în locaşurile practicate spre capătul ţevii.
Ţeava, astfel echipată cu garnituri, se introduce în corpul central al bateriei şi se fixează prin înşurubarea piuliţei fasonatei

Strangerea piuliţei nu trebuie să fie prea tare, pentru a nu deforma garniturile şi pentru a nu îngreuna orientarea ţevii de scurgere a bateriei.
La alte baterii amestecătoare, etanşarea ţevii de scurgere cu corpul central se face prin intermediul unei garnituri „O-Ring", a unui inel de fixare şi a unei bucşe montată pe ţeava de scurgere, întregul ansamblu fiind introdus în corpul central şi prins cu ajutorul piuliţei fasonate, înşurubată pe corpul central I.

In cazul defectării acestor garnituri, înlocuirea se face în mod asemănător, ca în situaţia înlocuirii garniturilor arătate mai sus.
d. Defectele bateriei de baie cu duş flexibil. Aceste defecte se produc in următoarele situaţii:
1) După manevrarea minerului de distribuţie apei spre duşul flexibil,apa continuă să curgă şi spre gura de scurgere scurgere a bateriei şi invers.
2) Spirala din banda de alamă se desprinde la capătul de racordare al duşului cu bateria, ieşind în afara poziţiei normale de pe tubul metalic flexibil.
3) In timpul folosirii duşului flexibil, apa se prelinge pe armătura metalică a acestuia.

Cauzele acestor defecte sunt următoarele :

1) Garniturile „O-Ring" ale ventilului de distribuţie sunt uzate si nu mai realizează o închidere etanşă a secţiunii de trecere a apei, atat spre duşul flexibil, cat şi spre gura de scurgere, provocand scurgerile de apă respective.

2) Manipularea duşului flexibil se face în mod necorespunzător in timpul folosirii duşului, fie prin întinderea forţată a armăturii metalice, fie prin strangularea acestuia la racordarea duşului cu corpul bateriei, provocand deteriorarea sau ieşirea din poziţia normală a spiralei din banda de alamă.

3) Furtunul din cauciuc, din interiorul armăturii metalice, este crăpat sau rupt, de regulă, la capătul spre racordarea cu corpul bateriei, datorită imbătranirii cauciucului sau manevrării duşului în mo neco respunzător.

Remedierea acestor defecte se face astfel:

1) înlocuirea garniturilor uzate cu alte garnituri „0-Ring" originale pentru realizarea unei închideri etanşe la capetele ventitului de distribuţie.
In cazul cinci excentricul şi ventilul de distribuţie prezintă uzuri pronunţate, se recomandă înlocuirea lor, cu altele noi, de acelaşi tip şi aceeaşi dimensiune.

2) Reaşezarea sjxralei dm banda de alamă în poziţia ei normală şi în caz de nereuşită, tăierea armăturii metalice la capătul respectiv, după ce în prealabil au fost demontate piesele de legătură de la capătul duşului. Tăierea furtunului de cauciuc nu este necesar să se facă, deoarece armătura metalică se alungeşte prin jocul care există intre spire, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu furtunul de cauciuc.
Pentru prevenirea deteriorării armăturii metalice a duşului flexibil, se recomandă aşezarea acestuia în timpul cat nu este folosit pentru duş, pe încă un suport fixat pe perete, astfel ca armătura metalică să ia forma unei duble curburi, prin aceasta evitandu-se ştrangularea duşului flexibil la îmbinarea lui cu bateria de baie.

3) înlocuirea furtunului de cauciuc deteriorat cu un alt furtun nou de aceeaşi dimensiune, ca lungime şi diametru, iar în cazul cand şpu se poate procura din comerţ, se va folosi un furtun de irigator, prin aceasta eliminandu-se prelingerea apei pe armătura metalică a dusului.

In cazul acestor defecte, în mod detaliat se procedeaza astfel:

1) înlocuirea garniturilor de la ventilul şi excentricul distributiei. Pentru înlocuirea garniturilor de etansare de la ventilul şi excentricul distribuţiei este necesar ca, mai întai, bateria să fie eliberată de duşul flexibil, prin deşurubarea piuliţei olandeze a duşului şi apoi bateria să fie demontată de la instalaţia de alimentare cu apă caldă şi rece, prin deşurubarea celor două piuliţe olandeze ale bateriei.

Bateria de baie fiind eliberată, se continuă operaţiile de demontare a elementelor componente ale acesteia, la o masă de lucru în condiţii mai comode.
Pentru elementele de acţionare asupra distribuţiei, se scoate minerul de distribuţie cu şurubul lui de fixare, apoi se deşurubează capacul distribuţiei din corpul bateriei cu ajutorul unei chei reglabile cu moletă fixată pe hexagonul capacului, după care se scoate excentricul distribuţiei cu garniturile sale „O-Ring".
După demontarea elementelor de acţionare a distribuţiei, se trece la demontarea gurii de scurgere a bateriei, prin deşurubarea ei din corpul bateriei, după care se scoate ventilul de distribuţie cu garniturile sale pe la partea inferioară a corpului bateriei.

Piesele componente din corpul bateriei care au fost demontate, se curăţă bine de depunerile de piatră şi alte impurităţi, cu ajutorul hîrtiei sau panzei abrazive, precum şi cu o carpă umedă pentru curăţarea părţilor nichelate.
Starea garniturilor torice se verifică atat la ventil, cat şi la excentricul distribuţiei şi în cazul cand acestea sunt uzate sau deteriorate se înlocuiesc cu alte garnituri noi de aceeaşi dimensiune.
Dacă ventilul sau excentricul distribuţiei prezintă uzuri pronunţate, în special la butonul care acţionează asupra gentilului, se înlocuiesc cu altele noi, de acelaşi tip şi de aceeaşi dimensiune, avand grijă ca acesta să fie echipate cu garniturile „O-Ring".
După înlocuirea garniturilor şi a pieselor uzate, se trece la montarea ventilului şl a pieselor de acţionare a distribuţiei în ordinea inversă a operaţiilor arătate la demontarea lor. Apoi, bateria se racordează la instalaţia de alimentare cu apă caldă şi rece, cu ajutorul piuliţelor olandeze'existente pe baterie, după care se montează duşul flexibil cu ajutorul piuliţelor existente pe duşul flexibil.
In final, bateria de baie cu duş flexibil se verifică, dacă distribuţia apei spre duş, sau spre cadă, se face corect, fără scurgeri de apă. De asemenea, se verifică dacă se mai manifestă prelingeri de apă pe langă capacul şi minerul de distribuţie, cand robinetele bateriei sunt deschise.

2) înlocuirea furtunului de cauciuc de la duşul flexibil. Pentru înlocuirea furtunului de cauciuc uzat sau defect cu un alt furtun nou, de aceeaşi dimensiune sau cu unul nou de irigator, se eliberează, mai întai, duşul flexibil prin demontarea lui de la baterie şi apoi sa scoate minerul duşului cu para sa, prin deşurubare din armătura metalică.
Dusul flexibil fiind eliberat, se continuă operaţiile de demontare şi înlocuirea furtunului la o masă de lucru în condiţii mai bune şi mai comode .
Se începe cu demontarea la unul din capetele duşului flexibil, prin retragerea piuliţei olandeze şi bucşei cu guler din alamă nichelată, spre mijlocul tubului metalic flexibil, după care se desface din tubul metalic prin deşurubare, bucşa cu guler şi nervură în spirală, executată din material plastic.

Se scoate din interiorul tubului metalic bucşa din material plastic, împreună cu o porţiune din furtunul de cauciuc, pentru ca acesta să fie extras cu grijă din bucşă.
Se trece la celălalt capăt al duşului flexibil, executandu-se aceleaşi operaţii de demontare, după care furtunul de cauciuc fiind eliberat, se scoate din tubul metalic flexibil.

Se introduce furtunul nou in tubul metalic flexibil, se fixează bine capetele lui în bucşele din material plastic, după care urmează operaţia de montare a celorlalte piese în ordinea inversă celor avute la demontarea duşului flexibil. Se va avea grijă ca la înşurubarea bucşei cu nervură în armătura metalică să se evite apropierea sau lipirea între ele a spiralelor din banda de alamă, deoarece nu va mai fi posibilă aducerea la capătul tubului a bucşei din alamă şi a piuliţei olandeze.
In final, se face racordarea duşului flexibil la baterie şi după ce s-a montat şi minerul duşului, se verifică etanşeitatea furtunului nsu de cauciuc.

sursa imaginii http://www.plumbing4nyc.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :