FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,770
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Defectele robinetului de trecere cu ventil ai mufa si remedierea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Defectele robinetului de trecere cu ventil ai mufa si remedierea lor

 Q:   Intreaba despre Defectele robinetului de trecere cu ventil ai mufa si remedierea lor       
Pentru principalele armături sanitare şi anume, robinete de trecere ou- ventil şi mufe, robinete de serviciu, baterii amestecătoare echipate cu capete tipizate, baterii cu duş flexibil, ventile şi sifoane de scurgere, se prezintă defectele posibile, cauzele care provoacă aceste defecte, şi remedierea lor.

Defectele robinetului de trecere cu ventil şi mufă - aceste defecte se produc în următoarele situaţii :
1) Robinetul de trecere fiind deschis, se prelinge apa pe langă tija filetată, provocand scurgeri de apă pe pardoseală.
2) Robinetul de trecere fiind închis, continuă să treacă prin el apă în instalaţia interioară, nefiind posibilă efectuarea unor lucrări de depanare sau reparaţii la un element al instalaţiei.

Cauzele acestor defecte sunt următoare le :
1) Garnitura din calţi de la presetupă fiind uscată sau uzată, nu mai realizează etanşarea tijei filetată, chiar şi după strangerea la maximum a piuliţei, ceea ce provoacă prelingerea apei pe langă tijă.
2) Garnitura din cauciuc a ventilului fiind uzată sau deteriorată, ventilul nu mai realizează o închidere etanşă pe scaunul robinetului, după înşurubarea tijei şi presarea normală a garniturii pe scaun.

Remedierea acestor defecte se face astfel:
1) înlocuirea garniturii uzate cu o nouă garnitură din calţi şi presarea acesteia în locaşul respectiv pană se realizează o bună etanşare a tijei filetate.

2) înlocuirea garniturii uzate sau deteriorate cu o nouă garnitură din cauciuc şi fixarea acesteia pe ventil, pentru realizarea unei închideri etanşe pe scaunul robinetului.

3) înlocuirea garniturii pentru etanşarea tijei filetate. Această raţie se începe cu închiderea robinetului de trecere cu ventil şi mufă, pentru a nu mai lăsa să se prelingă apa pe langă tija filetată. Apoi, se deşurubează complet piuliţa presetupei şi se scoate cu grijă g irnitura uzată din locaş, cu ajutorul unei sarme din oţel sau a unei andrele. Cu multă atenţie şi grijă se înfăşoară pe tijă o nouă garnitură din fire lungi din calţi, unsă cu ulei de in fiert, care se introduc în locaşul respectiv cu ajutorul andrelei. în continuare, se înşurubează piuliţa care presează asupra garniturii, pană cand apa nu a mai prelinge pe langă tijă, la deschiderea robinetului.
Se recomandă ca această operaţie de înlocuire a garniturii să si facă numai dacă, prin presarea pană la refuz a garniturii cu ajutorul piuliţei, continuă, totuşi, prelingerea apei pe langă tija filetată.

4) înlocuirea garniturii ventilului. De regulă, robinetul de tre cere are funcţiunea de închidere a apei de la întreaga instalaţie d alimentare a locuinţei.
In această situaţie, operaţia de înlocuire a garniturii de la ventilul robinetului nu este posibilă, decat după închiderea apei de pe coloana respectivă sau după închiderea apei dc la branşament.

După închiderea apei se face golirea instalaţiei prin dopul d golire al robinetului, în cazul cand este prevăzut cu acest dop sau prin deschiderea robinetului de la obiectul sanitar aflat la nivelul cel mai jos, pentru a nu risca o inundare a locuinţei.
După aceste măsuri de precauţie, se poate trece la înlocuirea garniturii din cauciuc de la ventilul robinetului de trecere.
Mai întai, se deşurubează capul de robinet cu ajutorul unei ch fixe sau al unei chei. reglabile cu moletă. Dacă la demontare se constată că garnitura din cauciuc este uzată sau deteriorată aceasta se înlocuieşte cu o altă garnitură originală, de aceeaşi dimensiune şi de calitate care să corespundă condiţiilor de duritate de rezistenţă la temperatură şi uzură .

In acest scop, cu ajutorul unei chei fixe, se desface piuliţa de prindere a garniturii pe ventil, ţinand în acelaşi timp ventilul într-o poziţie fixă, cu ajutorul unui cleşte mops, după care se aşază noua garnitură pe ventil, fiind prinsă cu ajutorul piuliţei de fixare.

După înlocuirea garniturii ventilului, se deşurubează tija filetată.' pentru ca ventilul să lie ridicat la poziţia maximă „deschis", după care capul robinetului se înşurubează în corp cu ajutorul unei chei fixe sau unei chei reglabile cu moletă, avand grijă ca, pentru evitarea unei stricăciuni, corpul robinetului să fie bine prins cu un cleşte mops în timpul înşurubării.
In final, se deschide apa de la branşament şi se verifică dacă robinetul de trecere în poziţia „închis" mai are pierderi de apă, lucru ce se poate constata, după un timp scurt, la un robinet montat la nivelul cel mai jos. în cazul cand robinetul de trecere nu este prevăzut cu dop de golire.

sursa imaginii http://www.plumbing4nyc.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :