FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,228
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Robinetele folosite la lucrarile de instalatii sanitare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Robinetele folosite la lucrarile de instalatii sanitare

 Q:   Intreaba despre Robinetele folosite la lucrarile de instalatii sanitare       
Alimentarea cu apă a obiectelor sanitare, reglarea debitului şi presiunii apei, închiderea şî deschiderea ; irculaţiei apei se face cu ajutorul robinetelor.
Corpul robinetului, turnat din alamă, este prevăzut cu un filei pentru montare la conducta de alimentare cu apă, cu un scaun pe care.se aşează garnitura vcntilului de închiderea alimentării cu apă, precum şi cu o gură de scurgere.

Capul robinetului care constituie mecanismul de deschidere, reglare şi închidere a apei cuprinde o tijă filetată, prevăzută cu un suport pentru fixarea garniturii din cauciuc, formand împreună ventilul robinetului, o piuliţă de presare a garniturii de etanşare a tijei filetate (presetupa), un capac cu locaşul garniturii de etanşare a tijei filetate, un maner de manevrarea tijei filetate pentru deschiderea robinetului şi o garnitură din fibră pentru etanşarea capului de robinet, după montarea lui în corpul robinetului.

în construcţia capului de la robinetele folosite la obiectele sanitare s-cu adus o serie, de modificări, care au îmbunătăţit mult funcţionarea lui, realizandu-se un ansamblu tipizat cunoscut sub numele de „cap de robinet pentru armături sanitare", pentru robinete şi baterii de 1/2 ţol.

Modificările constructive ale capetelor de robinete pentru armw turi sanitare au condus Ia următoarele îmbunătăţiri :

Eliminarea deplasării pe verticală a tijei filetate, deschiderea şi închiderea apei realizandu-se prin ridicarea sau coborarea numai a ventilului ghidat în capacul capului de robinet, la acţionarea prin rotire a tijei filetate.
Eliminarea piuliţei de presare a garniturii de etanşare a tijtt, filetate, folosindu-se în locul acestuia o simplă garnitură din cauciuc de tipul „O-Ring" înglobată în capacul capului de robinet.
Faţă de cele de mai sus, se disting două tipuri de robinet cu care se echipează o instalaţie tehnico-sanitară şi anume :
Robinetul cu tijă ascendentă, aşa cum este în cazul robiri tului de trecere cu ventil, a robinetului de serviciu.
Robinetul cu tijă neascendentă, aşa cum este în cazul robin tului si bateriei amestecătoare echipate cu cap de robinet penii armături sanitare.

Din punct de vedere al materialelor folosite la execuţia robinetelor, se disting :
-Robinetele care sunt in întregime executate din alamă, avand un aspect plăcut la exterior, după nichelarea sau cromarea lor.
-Robinetele care au corpul şi piesele de legătură executaţi 4 fontă, iar piesele mecanismului de închidere executate din fonta, iar piesele mecanismului de inchidere executate din alama.
Presiunea de regim la care sunt folosite robinetele este 6—10 kgf/cm2, iar temperatura maximă admisă este 90 °C, în cazul folosirii apei calde.

Robinetele mai des folosite sunt următoarele :
-Robinetul de trecere cu ventil şi mufe, care e montat pe conducta de legătură pentru alimentarea cu apă rece sau caldă a instalaţiei interioare a apartamentului, respectiv al locuintei. Acest robinet este folosit atunci cand este necesar ca să se închida apa, în vederea executării unei depanări, unei reparaţii sau în derea executării unei extinderi a instalaţiei.

-Robinetul de serviciu simplu , care se montează mod obişnuit pe perete pentru deservirea chiuvetei ; la acest tip robinet garnitura din calţi pentru etanşarea tijei filetate a fost ini cuită cu o garnitură din cauciuc.

-Robinetul de serviciu dublu , care are o constr identică cu cea a robinetului simplu, avand în plus un racord cu piuliţă olandeză la gura de scurgere, ceea ce permite ataşarea unui furtun pentru stropire sau pentru alimentarea cu apă a unui aparat casnic, cum ar fi de exemplu maşina automată de spălat rufe.

- Robinetul pentru lavoar.-care se compune dintr-un corp turnat din alamă şi un cap de robinet tipizat, pentru armături sanitare. Gura de scurgere face corp comun cu corpul robinetului, nefiind orientabilă. La lavoar se montează, după caz, un robinet pentru apă rece, sau două robinete pentru apă rece şi pentru apă calda, care sunt identificate prin pastile de culoare albastră, respectiv culoare roşie.
Pentru montarea pe lavoar, robinetul este prevăzut cu o piuliţă de fixare, iar pentru racordarea robinetului la conducta de apă este prevăzut un racord de lipit cu piuliţă olandeză.

- Robinetul pentru bideu , care se compune, de asemenea, dintr-un corp din alamă şi un cap de robinet pentru armaturi sanitare. Corpul robinetului este prevăzut cu o fantă care corespunde cu un canal practicat în vasul bideului şi prin care trece apa, fie rece fie caldă, de la robinetele respective pentru consum.
Robinetul se fixează pe bideu cu ajutorul unei piuliţe de strangere, iar racordarea la conducta de alimentare se face cu ajutorul piuliţei olandeze şi a racordului de lipit.

-Robinetul de perete pentru spălător , care din punct de vedere constructiv, este similar cu cele de mai sus, cu deosebirea că ţeava de scurgere este orientabilă, pentru a deservi cele două cuve ale spălătorului. Fixarea pe perete şi racordarea la conducta de alimentare cu apă se face prin înşurubarea corpului, în mufa montată pe ţeava de oţel zincată.

-Robinetul de trecere cu plutitor pentru rezervor WC , care este folosit pentru alimentarea cu apă a rezervorului WC montat la înălţime. El funcţionează prin intermediul unui plutitor cu pîrghie, care acţionează asupra ventilului, ce deschide sau obturează intrarea apei în rezervor. Robinetul este fixat pe rezervor cu ajutorul unei piuliţe de strangere, iar racordarea la conducta de alimentare fie face cu ajutorul unei piuliţe olandeze cu racord de lipit.

sursa imaginii feld.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :