FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 762
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cursa de maraton

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cursa de maraton

 Q:   Intreaba despre Cursa de maraton       
Cursa de maraton Când armata Persiei a invadat Marathonul, Pheidippides a fost trimis să ceară ajutor împotriva invadatorilor la Sparta. El a alerga 240 km în numai 2 zile. Până să ajungă spartanii la Marathon, armata ateniană învinsese fără ajutorul lor şi Pheidippides a fost trimis la Atena să anunţe victoria. De această dată el a alergat 35 km fără oprire şi ajuns acolo fără respiraţie a spus Jubilaţi, am câştigat. Apoi a căzut şi a murit.

Prima cursă organizată în memoria celebrei alergări a lui Pheidippides a fost organizată la preliminariile din 10 martie 1896 pentru Jocurile Olimpice care au avut loc în acelaşi an la Atena. Traseul a fost acelaşi cu cel alergat de Pheidippides, de la Ma rathon şa Atena. Primul concurs a fost câştigat de Charilaos Vasilakos , din Grecia, iar la Jocurile Olimpice, ţinute o lună mai târziu, pe 10 aprilie, cursa a fost câştigată de Spiridon Louis tot din Grecia, Vasilakos ieşind pe locul doi. Maratonul a devenit de atunci un eveniment de profil organizat anual în mai multe oraşe din lume, atrăgând un mare număr de competitori şi spectatori. Primul oraş mare care a organizat un maraton a fost Boston, în 1897.

Pe parcursul a mulţi ani, cursele maraton organizate aveau lungimi diferite. Pentru prima dată lungimea actuală a unui maraton, de 42 km, a fost folosită în 1908 la Olimpiada de la Londra, în Anglia-cursa a început de la Castelul Windsor si a luat sfarşit în faţa regelui Edward VII la White City Stadium. Această lungime a fost oficial adoptată în 1924.
Sursa imagine: flickr.com


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :