FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 686
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum servim vinul cand avem invitati

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum servim vinul cand avem invitati

 Q:   Intreaba despre Cum servim vinul cand avem invitati       
Cum servim vinul cand avem invitati Desigur, nu ne putem permite întotdeauna să avem mai multe sortimente de vinuri şi încă din cele mai bune! Dar, este bine să ştim — în principiu — cum să asortăm vinul cu mancarea pe care o servim, după regulile stabilite in tradiţia unei bucătării rafinate, chiar dacă pană la urmă ne vom mulţumi sa servim doar „vinul casei".
La aperitiv, mai ales la noi, se serveşte întai ţuică, rachiu, votcă, coniac, vişinata, la alegere.

Antreurile vor fi asezonate cu vin roze.
Cand servim peşte, creveţi, raci, scoici, etc., vinul va fi alb.

Friptura, sarmalele, branza cer de asemenoa un vin alb.
Pentru desert, orice vin este bun, dar este de preferat un vin alb, foarte rece.

Nu toate vinurile se servesc foarte reci. Vinul de casă se bea la temperatura camere i, ca şi vinurile, foarte vechi. Acestea însă vor fi aduse în sufragerie cu cateva ore (6-8 ore) inainte de a fi servite, mai ales vinul rosu si Bordeaux, dar nu vor sta langa o sursa de caldura.

Vinurile cu renume vor fi desfacute cu 2 ore inainte de a se srvi masa. Sampania se serveste rece, bine frapata, dar nu foarte rece.

Paharele nu se umplu ochi, ci ceva mai mult de jumatate, chiar trei sferturi.de obicei paharul nu se goleste pana la fund, dar la noi se obisnuieste sa se bea tot continutul.
Vinul se toarna in pahare de catre amfitrioni si, in lipsa lor, este preferat sa se faca de catre un barbat, ruda sau prieten apropiat.

Sampania se seerveste la inceput. Dupa desert poate da dureri de cap la unele persoane sensibile si colici intestinale, prin amestecul cu alte vinuri.


Tag-uri: invitati, casa, petrecere, invitatiCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :