FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,233
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se spala lenjeriile

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se spala lenjeriile

 Q:   Intreaba despre Cum se spala lenjeriile       
Cum se spala lenjeriile Trebuie să ştim că o lenjerie care este spălată mai des, rezistă mai mult timp decat cea care se spală mai rar, dar care din această cauză necesită să fie frecată energic, riscand să se rupă mai repede.

Se vor clăti bine, schimbandu-se apa pană ce va ieşi limpede. La ţară, unde spaţiul de spălat este mai mare şi bucătăriile, sunt şi ele mari, se poate spăla foarte bine. De asemenea, la aer, în curte. Singurul inconvenient ar li apa caldă care trebuie adusă din casă, dar exista cazane mari de aramă care se pot aşeza pe pirostrii, la un foc de crengi uscate sau de lemne. în acest fel, rufele se pot fierbe şi se curăţă excelent.

Cand punem rufele în maşinile obişnuite de spălat, în afară de detergent, putem rade şi puţin săptin de rufe în apă asa cum faceau bunicile noastre.
Cand le clătim, putem adăuga şi puţină apă oxigenată (o lingură la un litru de apă), atunci cand avem lenjerie albă.

Petele de sange de pe lenjerie se scot ţinandu-se catva timp in apă rece, in care am amestecat amoniac (o lingură la un litri de apă). Nu se vor fierbe patate fiindcă acestea nu ies la fiert. Dacă avem maşină automată cu program, procedeul va fi acelaşi şi apoi le vom introduce în interiorul maşinii, bine pregătită, cu un detergent special pentru această maşină.

Apa pentru fiert rufele va fi astfel preparată: la 5 litri de apă o lingură de sodă sau detergent şi 20 grame de săpun de rufe, ras. Se vor fierbe 20 de minute, maximum o jumătate de oră, fiindcă altfel se îngălbenesc şi nici nu se vor lăsa în apa în care au fiert, ci imediat vor fi clătite cu apă multă, de cateva ori, altfel se fac gri.
Nu se vor clăti dintr-o dată cu apă rece, ca să nu se rupă firele, prin soc. Se va turna întai apă călduţă şi apoi din ce în ce mai rea.

Se va proceda apoi la stors, cu mare atenţie, fiindcă se pot rupe.
Unele articole foarte delicate şi subţiri sau mai vechi, se storc foarte uşor in palma şi se întind pe franghie, ca să se scurgă.
Rufele colorate nu se fierb, dar se ţin în apă caldă un sfert de oră şi se lăţesc tot aşa, cu apă călduţă şi apoi din ce în ce mai rece.

Uscatul lenjeriei se face în curte sau în grădină, pe terase, sau în uscătorii, inşirindu-se pe un fir de sarmă galvanizată sau de plastic. Cele albe pot fi expuse direct la soare, cele colorate vor ti întinse la umbră.
Pentru cele ce nu dispunem de spaţiu, ne putem folosi de uscătoare speciale din comerţ. Există două feluri de uscătoare: uscătorul extensibil de perete, care poate fi montat în baie sau în bucătărie deasupra unui radiator si uscatorul pliant, care poate să se întindă de la 6 la 10 metri, pe terase sau fură.

Cearşafurile, prosoapele mari, sau pledurile, este mai bine să se dea la spălătoriile automate.
Lenjeria fină cu broderie, nu se înmoaie, se spală cu grijă şi, în apa de lăţit, se adaugă o lingură de oţet.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :