FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,467
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se indeparteaza un tapet vechi

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se indeparteaza un tapet vechi

 Q:   Intreaba despre Cum se indeparteaza un tapet vechi       
Dacă din verificările făcute rezultă că suprafaţa tapetului nu are o bună rezistenţă şi prezintă suficiente defecte, se procedează la îndepărtarea lui, astfel ca suprafaţa suport să fie adusă la starea ei iniţială, pentru a se putea aplica un nou tapet..

Pentru a îndepărta tapetul vechi trebuie, mai întai, să fie înmuiat adezivul folosit la lipirea faşiilor de tapet, folosindu-se metoda clasică a unui burete sau cu mvrulou cu burete.

Cand întreaga suprafaţă a tapetului este umectată, apa pătrunde prin hartie şi ajunge la stratul de adeziv pe care îl dilueaza.
Această metodă. este practică şi uşoară, dar necesită un timp mai îndelungat pentru înmuierea adezivu lui, deoarece tapetul nu se îmbibă cu uşurinţă, iar adezivul nu se diluează repede.

Pentru a uşura această operaţie, se recomandă ca să st- adaug" în apă produse speciale care să dilueze într-un timp mai scurt adezivul, cum este soluţia leşietică cu un dozaj de 10—15 g leşie, respectiv d lingură de supă la un litru de apă.
înainte de a se uda tapetul cu apă, este necesar să se examineze întreaga suprafaţă a peretelui tapetat, pentru a fi identificate toate cuiele, şuruburile şi alte obiecte prinse în perete, unele din ela greu de reperat, în scopul îndepărtării lor şi pentru a nu risca, rănirea palmei în timpul deslipirii tapetului.

După înmuierea întregii suprafeţe tapetate, se reia umezirea pe una sau două faşii de tapet, se lasă cateva minute ca suportul de hartie să aibă timpul să „sugă" apa şi apoi se începe deslipirea de sus în jos, folosind, dacă este cazul, un şpaclu pentru desprinderea tapetului. Această operaţie trebuie făcută cu multă precauţie, deoarece apa poate să înmoaie si suportul, dacă tapetul a fost aplicat pe glet de ipsos, ceea ce îl face sfârămicios, putandu-se deteriora cu lama şpaclului.

După ce tapetul a fost deslipit, se spală suprafaţa peretelui pentru a elimina resturile de adeziv, apoi se clăteşte cu apă curată şi se lasă să se usuce pană la dispariţia oricăror urme umede.

sursa imaginii freshhome.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :