FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa avem o batranete linistita

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa avem o batranete linistita

 Q:   Intreaba despre Cum sa avem o batranete linistita       
Cum sa avem o batranete linistita Cu toţii ştim că îmbătrânirea este un proces care nu poate fi oprit. Putem doar să îl încetinim oarecum şi să alegem un stil de viaţă sănătos care să ne ofere o bătrâneţe liniştită, lipsită de dureri.

Cercetările medico-sociale privind modul de viaţă al persoanelor vârstnice, inclusiv al longevivilor (peste 85 —90 de ani), au pus în evidenţă un anumit comportament care le-a asigurat o bună stare fizică, psihică şi socială.

De fapt, atitudinea comportamentală se formează încă din copilărie şi aceasta influenţează în mod decisiv starea de sănătate. Pregătirea bătrâneţii trebuie începută din primele decenii de viaţă, deoar ece orice boală din copilărie sau adolescenţă poate influenţa ritmul de îmbătrânire; o ereditate încărcată, întârzierea în dezvoltarea psihomotorie, un dezechilibru glandular trebuie să îndemne părinţii să facă copilului un control riguros şi atent.

In prima parte a vieţii, măsurile de profilaxie revin mai mult părinţilor, ulterior adolescenţii şi tinerii trebuie să fie conştienţi de urmările târzii ale bolilor, ale abaterilor de la un regim de viaţă echilibrat şi ale influenţelor nefaste ale condiţiilor de mediu.

Se ştie în prezent că longevitatea este condiţionată de factori genetici; o mare importanţă o au factorii de mediu: clima, condiţiile de mediu geografic, puritatea aerului.

Există zone geografice, care prin influenţa favorabilă a factorilor de mediu, au influenţat durata de viaţă şi în care numărul persoanelor de 100 de ani şi mai mult este mare. Sunt cunoscute în acest sens zone din Ecuador, Munţii Caucaz. în ţara noastră, numărul mare al centenarilor a fost constatat în Delta Dunării şi în judeţul Vrancea.

Bătrâneţea are o importantă notă individuală. Pregătirea ei depinde în mare măsură de nivelul social şi cultural al fiecăruia din noi şi al grupului din care facem parte. Conduita de viaţă se învaţă mai întâi în familie şi după aceea la şcoală şi în societate.

Cu ocazia consultaţiei de gerontologie profilactică, medicul de familie, sub forma sfatului gerontologie, individualizează elementele codului geriatrie. Acesta include: modalităţile de menţinere a stării de sănătate, o disciplină a pregătirii şcolare, a muncii, un anumit ritm de muncă/odihnă, alegerea şi exercitarea unei profesii din care să ai satisfacţii, policalificare, care elimină stările de stres ale progresului tehnic, folosirea activă a timpului liber, evitarea noxelor. Munca intelectuală, mişcarea fizică şi alimentaţia raţională au un rol major în prelungirea vieţii. Omul activ — fizic şi intelectual — nu are timp să îmbătrânească.

Vârstnicii şi longevivii cu o stare bună de sănătate manifestă un interes deosebit pentru viaţă, dorinţa de a fi folositori familiei şi societăţii, dorinţa de a munci, la care se adaugă o perspectivă optimistă.

sursa imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: alimentatie, sanatate, regim



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 24 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :