FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 419
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce sunt candidozele

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce sunt candidozele

 Q:   Intreaba despre Ce sunt candidozele       
Candidozele sunt imbolnaviri ale pielii si mucoaselor datorate unor ciuperci denumite levuri, dintre care cel mai frecvent intalnite sunt cele din grupul Candida.

Candidozele pot fi localizate la anumite regiuni sau teritorii de pe piele si mucoase, sau se pot extinde mult, cuprinzand si organele interne (plaman, aparat digestiv), punand uneori, in aceste din urma cazuri, viata bolnavului in pericol.

Pe piele, levurile din grupul Candida prefera regiunile de pliuri, unde caldura si umezeala le favorizeaza dezvoltarea. Astfel, la subsuori, sub sani, la inghine, intre degetele de la picioare pot aparea mici basicute, care se rup cu usurinta, dand nastere la suprafete zemuinde cu plesnituri, de pe care pielea macerata se dezlipeste cu usurinta in fasii mici albicioase. Pe mucoase (in gura, regiunea genitala la femeie), se pot forma placi albe de diferite dimensiuni, constituite din filamentele ciupercii, acoperind o zona rosie, presarata cu eroziuni si plesnituri (margaritarel).

In colturile gurii se poate forma o plesnitura adanca, dureroasa, cu mucoasa macerata, dezlipita, denumita zabaluta. Leziunile aratate raman de cele mai multe ori localizate, fiind destul de rezistente la tratament si recidivand cu usurinta.

In unele cazuri insa, mai ales la persoane debilitate, suferind de tuberculoza pulmonara, sau alteori dupa tratamente prelungite cu antibiotice (penicilina, streptomicina, aureomicina etc.), infectiile cu Candida cuprind organe interne, ca plamânul, esofagul, intestinele etc, unde dau leziuni asemanatoare.

Tratamentul imbolnavirilor cu Candida se face prin badijonari cu solutii antiseptice sau cu un antibiotic descoperit de curand, care are o actiune specifica si foarte puternica, micostatina, prin aplicatii locale sau pe cale bucala.


Tag-uri: candida, piele, mucoasaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 01 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :