FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 619
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este hipnoza

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este hipnoza

 Q:   Intreaba despre Ce este hipnoza       
Ce este hipnoza Hipnoza (de la Hypnos, zeul somnului la vechii greci) este o stare de somn partial, special, provocata de cele mai multe ori prin sugestie , fara utilizarea somniferelor, sau prin administrarea unor anumite somnifere in cantitati mici.

Nedicul vienez Frederic Mesmer credea ca hipnoza este provocata de un fel de „magnetism animal", iar medicul englez Sames, Braid prin obosirea ochilor. De abia mai tarziu, prin lucrarile lui Charcot (scoala de la Salpetriere) si al lui Bernbeim (scoala de la Nancy), hipnoza a fost utilizata in medicina.

La aceasta au contribuit si marii neurologi Behterev, Pavlov si Platonov. Somnul hipnotic este un somn partial si neprofund; intre hipnotizator si hipnotizat se stabileste o legatura pe care cel hipnotizat o pastreaza prin existenta unor „puncte de veghe" pe scoarta cerebrala.

La un moment dat, la nivelul acestei scoarte apare „faza paradoxala" (un excitant slab, spre exemplu cuvantul soptit al hipnotizatorului, da un raspuns mai puternic decat un excitant puternic, de exemplu un strigat, durerea, apa rece).

In aceasta faza se poate sugera hipnotizatului sa efectueze o serie de acte sau sa perceapa o serie de senzatii ireale.

Daca i se sugereaza ca bucata de zahar ce o primeste este amara, simte senzatia de amar. La trezire, uneori hipnotizatul nu-si aminteste cele petrecute in somnul hipnotic. De aceea, dr. Liebault a denumit hipnoza „somnambulism provocat".

Uneori hipnotizatul, dupa trezire, poate executa o sugestie comandata in timpul starii de hipnoza (sugestie posthipnotica).

Hipnoza bine condusa poate constitui un tratament important, atat in bolile organice (pentru a diminua durerea in operatii, la nastere), cat si in unele boli psihice (mai ales in nevrozele aparute dupa emotiile mari, in senzatiile de frica).

Pentru efectuarea hipnozei trebuie o pregatire speciala si o foarte mare experienta, de aceea nu poate fi aplicata de cat de un medic psihiatru specializat.


Tag-uri: hipnoza, somn, sugestieCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 13 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :