FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 679
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este escara

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este escara

 Q:   Intreaba despre Ce este escara       
Escara este o leziune distructiva a pielii datorata incetinirii foarte mari a circulatiei sangelui printr-o portiune de piele, fapt care are ca urmare o mortificare a tesutului si formarea de ulceratii.

Escarele pot aparea atunci cand pielea este supusa unei presiuni prelungite (escarele de decubit) asa cum se intampla la bolnavii imobilizati la pat (care stau prea mult pe spate) sau la anumite boli ale arterelor (boala Raynaud), cand vasul se astupa si intreg tesutul se gangreneaza.

Prevenirea escarelor se face prin activarea circulatiei sangelui cu ajutorul frectiilor alcoolice, urmate de pudraje cu talc. Un mijloc care da foarte bune rezultate in prevenirea escarelor este si evitarea apasarii prelungite pe o anumita portiune a pielii.

In acest scop se folosesc diferite forme de perne de cauciuc cu aer sub presiune moderata. Pernele sau colacii de cauciuc trebuie deplasati de cateva ori pe zi pentru ca sa nu fie in contact cu aceeasi portiune de piele.

Atunci cand escara s-a constituit, ea va fi ingrijita cu multa atentie in special pentru prevenirea infectarii secundare.


Tag-uri: escara, leziune, pieleCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 06 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :