FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,835
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este epilepsia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este epilepsia

 Q:   Intreaba despre Ce este epilepsia       
Ce este epilepsia Epilepsia este o stare patologica care se manifesta printr-o tulburare de scurta durata, caracterizata mai ales prin crize de pierderea constiintei, insotite de spasme musculare.

In stadiul actual al cunostintelor medicale, epilepsia se imparte dupa cauza in epilepsie simptomatica si epilepsie idiopatica. Epilepsia simptomatica este epilepsia careia ii cunoastem cauza (dupa encefalita, meningita, traumatisme craniene, tumori).

Epilepsia idiopatica este epilepsia careia nu i-am putut stabili cauza, insa sigur ca si ea se datoreaza fie unor leziuni, fie unor tulburari de metabolism.

In timp ce in primul caz tratamentul va urmari sa inlature cauza care a declansat crizele de epilepsie, in cel de-al doilea caz, tratamentul va urmari sa le rareasca sau sa le inlature.

Cauzele epile psiei sunt:
agenti locali intracranieni (tumori cerebrale, infectii ale creierului, boli degenerative ale creierului),
factori toxici (alcoolul consumat de alcoolici duce la lezarea creierului), intoxicatia cu plumb (la muncitorii care lucreaza in mediul cu plumb si nu respecta masurile de igiena si protectia muncii, introducandu-si prin respiratie sau alimentatie, pulbere de plumb),
starile de hipoglicemie, mai ales la bolnavii de diabet, care isi fac injectii cu insulina mai mult de cat au nevoie.

In ceea ce priveste crizele de epilepsie, ele sunt de mai multe feluri. Cele mai importante sunt: crizele mari, crizele mici si crizele de epilepsie localizate.

Crizele mari de epilepsie sunt cele mai cunoscute. Dupa o aura , de cele mai multe ori aceeasi la fiecare bolnav (indica uneori focarul epileptogen), bolnavul isi pierde brusc constiinta, cade, isi contracteaza corpul intreg, respiratia se opreste si bolnavul se invineteste (se cianozeaza).

Dupa aceasta stare care dureaza cateva secunde (perioada tonica), bolnavul intra in perioada clonica, caracterizata prin contractii puternice si ritmice ale musculaturii, prin propulsarea ritmica a limbii intre dinti si contractia maxilarelor, limba este muscata, iar prin contractia ritmica a muschilor diafragmului si a muschilor intercostali, bolnavul elimina din plamani, pe gura, o secretie spumoasa, care se amesteca cu sangele de la limba muscata si capata o culoare rozata.

In aceasta perioada, contractiile bruste si puternice pot produce fracturi ale oaselor. Dupa perioada clonica, bolnavul intra intr-un somn profund, din care isi revine dupa cateva minute sau ore.

La revenire este confuz si nu isi aminteste ce s-a intamplat cu el . Crizele mici de epilepsie (petit mal), sunt foarte variate si mai des intalnite. Ele se pot insoti de pierderea cunostintei pe perioade scurte sau mai mari (absente psihice) in care pierd contactul pentru scurt timp cu mediul extern, prezentand in acelasi timp crize de ameteala.

Sunt cazuri cand in timpul unor asemenea crize bolnavii pot comite acte bizare, de care la revenire nu isi mai amintesc. Crizele de epilepsie localizate (epilepsie jacksoniana) sunt foarte variate.

Dupa caracteristica crizei se poate stabili uneori sediul focarului epileptogen care a cauzat-o. Pot fi crize motorii localizate (miscari ritmice, involuntare, ale unei maini, ale unei jumatati de fata, ale unei jumatati de corp), pot fi crize senzitive localizate (senzatie de furnicaturi, de dureri, in anumite segmente ale corpului).

Ceea ce este mai important pentru toate formele de epilepsie si mai ales pentru crizele mici, este posibilitatea aparitiei tulburarilor psihice, care se accentueaza cu timpul.

De asemenea, in criza sau imediat dupa criza, unii bolnavi pot comite inconstient acte antisociale (furturi, crime). Cu toata gravitatea bolii, daca bolnavul este ingrijit corect si la timp, crizele pot fi rarite sau inlaturate.

Se interzic bolnavului orice bauturi alcoolice (alcoolul duce la agravarea crizelor de epilepsie) si este sfatuit sa evite supararile si eforturile fizice si psihice accentuate, sa nu conduca vehicule, sa nu lucreze la inaltimi si sa respecte cu strictete tratamentul prescris de medic.

Cauza epilepsiei este stabilita numai de medic, care este singurul indicat sa recunoasca tratamentul. Bolnavul trebuie sa stie ca medicamentele contra epilepsiei (luminai, hidantoina, bromuri) se iau zilnic si in doza recomandata de medic.


Tag-uri: epilepsie, epilepsie simptomatica, epilepsie idiopatica



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 06 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :